Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών 27-30 Αυγούστου 2015


Πέρα από τη γλώσσα της Μουσικής, από την αδιαμφισβήτητη καλλιτεχνική της αξία και τη σπουδαιότητα των σχημάτων που συμμετέχουν, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών αποτελεί ένα κοινωνικό γεγονός που αγκαλιάζει όχι μόνο το Δήμο αλλά και ολόκληρο το Νομό, ενεργοποιεί τους νέους ανθρώπους και χαρίζει ανεπανάληπτες στιγμές σε όλους όσους παρακολουθούν τις συναυλίες της.

Νέα σχήματα κάθε χρόνο, περισσότερα και καλύτερα, από όποιο σημείο χτυπάει η μουσική καρδιά της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, κάνουν το Διεθνές Φεστιβάλ ένα αναντικατάστατο κομμάτι από το πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

Σκοπός του κύκλου των εκδηλώσεων (κοινές πρόβες – κοινές εμφανίσεις στο δήμο Δέλτα) είναι η γνωριμία διαφορετικών τρόπων εργασίας και μεθόδων, η ανάπτυξη καλλιτεχνικών και φιλικών δεσμών ανάμεσα στα ξένα και ελληνικά μουσικά σχήματα που συμμετέχουν, η δημιουργία δικτύου, η επικοινωνία μέσα από τη συνεργασία και τη μουσική, η προώθηση καινοτόμων μοντέλων συνεργασίας με αντικείμενο τη τέχνη και τους νέους, η νεανική καλλιτεχνική ερασιτεχνική δημιουργία στον ελεύθερο χρόνο, η δυνατότητα της πραγματοποίησης προγραμμάτων ανταλλαγών και η σύνδεσή τους με αντίστοιχες εκδηλώσεις του εξωτερικού.

18th_home

18o Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών

Η πολύμηνη προετοιμασία του, η ενεργοποίηση ενός τόσο μεγάλου μέρους των πολιτών από κάθε θέση και με κάθε ιδιότητα, η συμμετοχή τόσων σπουδαίων σχημάτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό και η παρουσία πολυάριθμων μουσικών, έχουν κάνει όλα αυτά τα χρόνια το Διεθνές Φεστιβάλ, πραγματικά σπουδαίο.

Το Φεστιβάλ, είναι μια ζωντανή εκδήλωση, που εξελίσσεται και προσαρμόζεται στα νέα μουσικά ρεύματα, χρησιμοποιώντας τη μουσική ως μια παγκόσμια γλώσσα, που ενώνει νέους μουσικούς, με διαφορετικές εθνικότητες, ιδέες, εμπειρίες, πολιτιστικές καταβολές, προβληματισμούς.

Ένας διεθνής κώδικας δημιουργίας και πολιτιστικής επικοινωνίας που καταργεί τις αποστάσεις και ανοίγει ένα πλατύ πεδίο για την φιλία και την συνεργασία.

Για όσες μέρες διαρκέσει αυτή η συνάντηση ήχων και νέων από όλο τον κόσμο, ο Δήμος μας θα αποτελέσει για ακόμη μια χρονιά ένα διεθνές κέντρο πολιτισμού και δημιουργίας.