Η ΕΜΥ, η κακοκαιρία και ένα ακόμα ανέκδοτο δώρο!


Για ακόμα μια φορά η ΕΜΥ γελοιοποιήθηκε! Η κακοκαιρία δεν έρχεται!

Η μια αποτυχία διαδέχεται την άλλη στην ΕΜΥ. Μονάχα τους τελευταίους 2 μήνες προέβλεψαν 3 φορές το τέλος του κόσμου αλλά ως δια μαγείας ακόμα ζούμε!
Οι αστείες προβλέψεις της ΕΜΥ έχουν αναγκάσει την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ να εκδώσει ανακοινωθέν για να προστατέψει τους πολίτες από την θεομηνία που προέβλεπε η ΕΜΥ.

Η τελευταία πρόγνωση της αστείας αυτής υπηρεσίας του ελληνικού δημοσίου, ανάγκασε ακόμα και τον Δήμο Δέλτα να πάρει έκτακτα μέτρα. Υποθέτω όμως ότι κάποιοι κάνουν τον σταυρό τους και ευχαριστούν τον Θεό που τελικά δεν χρειάστηκε να δοκιμαστεί το επίπεδο προετοιμασίας του Δήμου Δέλτα. Μετά το φιάσκο και τις εικόνες ντροπής που είδαμε προ μερικών μηνών στα Κύμινα – Μάλγαρα, είπανε τώρα ας ετοιμαστούμε. Το ξαναλέω, θα έπεφτε το δάκρυ της αρκούδας αν τελικά χιόνιζε!

Πιθανόν οι υπάλληλοι της ΕΜΥ λειτουργούν όπως οι συνάδελφοι τους στο γνωστό ανέκδοτο με τον Ινδιάνο μάγο και την κακοκαιρία.

 

Το ανέκδοτο με τον ινδιάνο μάγο και τον βαρύ χειμώνα

Πάνε που λέτε μια ωραία μέρα του καλοκαιριού, οι ινδιάνοι στον μάγο της φυλής τους να ρωτήσουν αν θα κάνει βαρύ χειμώνα.

– Λοιπόν Μάγε, θα κάνει βαρύ χειμώνα φέτος;
Κάνει αυτός τα κόλπα του, ρίχνει και έναν χορό και καταλήγει στο συμπέρασμα:
Θα κάνει πολύ βαρύ χειμώνα φέτος! Να κόψετε πολλά ξύλα!

Πάνε λοιπόν οι ινδιάνοι στο βουνό και κόβουν ξύλα. Επί ένα μήνα έκοβαν ξύλα, κουράστηκαν, ώσπου αποφάσισαν να πάνε στον μάγο να ρωτήσουν ξανά.

– Λοιπόν Μάγε, κόβαμε ένα μήνα ξύλα. Είναι αρκετά ή θα κάνει πολύ βαρύ χειμώνα;
– Ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος των τελευταίων ετών. Κόψτε πολλά ξύλα.

Πάνε λοιπόν οι ινδιάνοι στο βουνό και κόβουν ξύλα. Νέοι, γέροι, γυναίκες και παιδιά, όλοι μαζί έκοβαν ξύλα, κουράστηκαν, ώσπου αποφάσισαν να πάνε στον μάγο να ρωτήσουν ξανά.

– Λοιπόν Μάγε, κόβαμε όλοι μαζί ξύλα. Είναι αρκετά ή θα κάνει πολύ βαρύ χειμώνα;
– Ο φετινός χειμώνας θα είναι ο χειρότερος του τελευταίου αιώνα. Κόψτε πολλά ξύλα.

Πάνε λοιπόν οι ινδιάνοι στο βουνό και κόβουν ξύλα. Νέοι, γέροι, γυναίκες και παιδιά, όλοι μαζί έκοβαν ξύλα. Κοντεύουν να αποψιλώσουν όλο το βουνό.
Όσο οι ινδιάνοι έκοβαν ξύλα, σκέφτεται ο Μάγος “δεν πάω στην πόλη να ρωτήσω την ΕΜΥ για τον φετινό χειμώνα, μην λέω βλακείες στους δικούς μου; Στην τελική αυτοί στην ΕΜΥ είναι και επιστήμονες!”.

Πάει λοιπόν στην πόλη και βρίσκει τους υπαλλήλους της ΕΜΥ.

– Παιδιά θα κάνει βαρύ χειμώνα φέτος;
– Φέτος θα κάνει τον χειρότερο χειμώνα που είδες ποτέ!
– Και πώς είστε τόσο σίγουροι;
– Καλά μας δουλεύεις; Δεν βλέπεις τους ινδιάνους πως ετοιμάζονται; Κοντεύουν να μην αφήσουν ούτε ξύλο στο βουνό!

Αυτή την εικόνα μου δίνει και η δική μας ΕΜΥ!

 

Trollktiko