Η επίσημη τοποθέτηση του κ. Φωτόπουλου για το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά


Το DeltaNews.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Δέλτα κ. Μίμη Φωτόπουλο για να λάβει μια ολοκληρωμένη απάντηση για το θέμα της μετεγκατάστασης των προσφύγων στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

Ο κ. Φωτόπουλος μας δήλωσε ότι χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση από επίσημο φορέα, την Κυριακή το βράδυ ενημερώθηκε από τα ΜΜΕ, για την σύσκεψη που έγινε στο μέγαρο Μαξίμου και την απόφαση του Υπ.Εθ.Α. για την δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων στην Σίνδο. Την Δευτέρα το πρωί ο αναπληρωτής Υπ.Εσ. κ. Μουζάλας ενημέρωσε ότι πρόκειται για το στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου στα Διαβατά και όχι για το στρατόπεδο στην Σίνδο.

Η πρώτη κίνηση του Δημάρχου την Δευτέρα το πρωί ήταν να συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των παρατάξεων για να υπάρχει κοινή προσπάθεια και απόφαση στο θέμα αυτό.

Την Τρίτη, έχοντας διασφαλίσει την εξουσιοδότηση των αρχηγών των παρατάξεων, μετέβη στην Αθήνα όπου είχε συναντήσεις με τους κ.κ. Κουρουμπλή, Μουζάλα, Μπαλάφα, Βίτσα και Πουλάκη. Από τις συναντήσεις του αυτές μας δήλωσε ότι διαπίστωσε την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το υπουργείο εσωτερικών το θέμα και την έλλειψη συγκεκριμένης κοινής πολιτικής από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Την Πέμπτη ενημερώθηκαν οι αρχηγοί των παρατάξεων για όσα ειπώθηκαν και έγιναν στις συναντήσεις που είχε ο Δήμαρχος με τους φορείς.

Σήμερα το πρωί έγινε εκ νέου συνάντηση με τους αρχηγούς των συνδυασμών και ο κ. Φωτόπουλος συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το βράδυ της Παρασκευής 05/02 και ώρα 21:00, στο συνεδριακό κέντρο Σίνδου.

Ο Δήμαρχος κ. Φωτόπουλος μας δήλωσε ότι ενημερώθηκε πρώτη φορά για την νέα αυτή απόφαση του υπουργείου από τα ΜΜΕ και ουδέποτε είχε κρυφές παρασκηνιακές συναντήσεις με παράγοντες του υπουργείου. Δεν υπήρξαν ποτέ διαπραγματεύσεις και κρυφά ανταλλάγματα για την δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στο Δήμο μας. Όλα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες μέρες από διάφορους καλοθελητές αποτελούν μυθεύματα και δημιουργήματα της φαντασίας όσων τα γράφουν, ήταν η καταληκτική δήλωση του Δημάρχου.

Η επίσημη θέση του Δημάρχου είναι ότι δεν μπορούν να έρθουν 4000 άνθρωποι σε ένα μόνο μέρος. Η ιδανική λύση είναι η διασπορά αυτών σε διάφορους δήμους και πόλης. Οι υποδομές μας δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην φιλοξενία περισσοτέρων των 500 ανθρώπων. Βασική προτεραιότητα του Δήμου είναι η ασφάλεια. Η ασφάλεια των ιδίων των προσφύγων και των πολιτών του Δήμου μας. Η αστυνομία δεν έχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό για να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες τους Δήμου πόσο μάλλον αν οι ανάγκες αυτές αυξηθούν.