ΟΑΣΘ: Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 11:00 έως τις 16:00


ΟΑΣΘ: Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 11:00 έως τις 16:00

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Συνδικάτου Εργαζομένων Οργανισμού Αστικής Συγκοινωνίας Θεσσαλονίκης, για να αποφασίσει εάν θα συνεχιστούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, για την καθυστέρηση στην καταβολή των μισθών τους.

Απεργιακό ωράριο θα ισχύσει και σήμερα. Δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 11 το πρωί έως τις 4μ.μ., για την Τετάρτη δεν έχει προγραμματιστεί απεργιακή κινητοποίηση ενώ για την Πέμπτη θα εξυπηρετούνται οι πολίτες απο τις 9:00 το πρωί έως και τις 9:00μ.μ.

“Την Παρασκευή, εάν δεν υπάρχουν νεότερα θα γίνει έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, όπου θα παρθούν αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων ή αν υπάρχουν εξελίξεις να σταματήσουμε την κινητοποίηση. Πρέπει να τονίσουμε για άλλη μία φορά, πως είναι αδιανόητο για εμάς, εδώ και 45 ημέρες να δουλεύουμε και να μην πληρωνόμαστε. Αυτή η διαδικασία είναι χρόνια τώρα, βέβαια κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει” δήλωσε στο Πρακτορείο 104,9 FM, ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Δημήτρης Τσερμενίδης, μιλώντας στην εκπομπή “ΑΠΕριττα”.

“Ο ΟΑΣΘ, με τη λογική που πάει καταρρέει, θα γίνει στάση πληρωμών, το συνολικό χρέος του Ελληνικού Δημοσίου απέναντι στον Οργανισμό ξεπερνάει τα 130 εκατ. ευρώ” σημείωσε ο κ. Τσερμενίδης, προσθέτοντας ότι δε νοείται να κάνει κοινωνική πολιτική η κυβέρνηση με ανέργους, μαθητές, φοιτητές κ.λπ. “και να μην πληρώνει τα χρήματα για την πολιτική αυτή και να φτάνει τον Οργανισμό να καταρρεύσει οικονομικά”.

Το Δ.Σ. των εργαζομένων τους ΟΑΣΘ απευθύνθηκε με επιστολές για να κοινοποιήσει τα αιτήματά του σε φορείς, συναρμόδια υπουργεία και τον πρωθυπουργό. “Το μοναδικό όπλο που έχουν οι εργαζόμενοι είναι η απεργία. Δε νοείται εργαζόμενος σε όλη τη χώρα να δουλεύει και να μην πληρώνεται. Θα εξαρτηθεί από την πλευρά της κυβέρνησης, αν ασχοληθεί με τον ΟΑΣΘ, να μας καλέσει να συζητήσουμε, να πούμε τις θέσεις μας, τις απόψεις μας, πώς μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα και να τελειώνει αυτή η ιστορία, που κάθε χρόνο έχουμε τα ίδια προβλήματα” σημείωσε ο κ.Τσερμενίδης.

Το ΕΚΘ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ

Οι εργαζόμενοι στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν σήμερα νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων διεκδικώντας μεταξύ άλλων την καταβολή των νόμιμων αποδοχών τους.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στον ΟΑΣΘ δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η Κυβέρνηση αρνείται να τηρήσει τις συμβατικές της υποχρεώσεις προς τον Οργανισμό και την ίδια ώρα, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των εργαζομένων να έρθουν σε διάλογο με το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων, εισπράττουν μια δίχως προηγούμενο αδιαφορία.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στηρίζει τους εργαζομένους στον ΟΑΣΘ και τον αγώνα που δίνουν διεκδικώντας την αμοιβή και την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού και καλεί την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει την ανένδοτη στάση της και να καθίσει στο τραπέζι του διαλόγου.

Είναι γνωστό πως οι κινητοποιήσεις στον ΟΑΣΘ δημιουργούν προβλήματα στο επιβατικό κοινό της πόλης, ωστόσο θα πρέπει όλη η κοινωνία, ενωμένη να κατανοήσει και να στηρίξει το αίτημα των εργαζομένων, αναγνωρίζοντας πως ο δικός τους αγώνας δίνεται προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους και να σταματήσει το κλίμα αβεβαιότητας που έχει δημιουργηθεί για τους ίδιους και τις οικογένειες τους τα τελευταία χρόνια.

Πηγή ΑΜΝΑ