Ποια γλυκά τρώμε την νηστεία;


Κατά την διάρκεια της νηστείας περιμένοντας το Άγιο Πάσχα έχουμε την δυνατότητα να αντικαταστήσουμε τις συνήθεις γλυκές μας επιλογές με νηστίσιμα γλυκά. Η γκάμα των γλυκών που μπορούμε να γευτούμε είναι πολύ μεγάλη, ξεκινώντας από κλασικά παραδοσιακά γλυκίσματα μέχρι και εξελιγμένα, καινούρια με βάση όμως πάντα φυσικές πρώτες ύλες.

Μερικά γλυκά που μπορούμε να φάμε στην νηστεία είναι:

Με βάση το μήλο.
Με βάση το μήλο έχουμε την δυνατότητα να φτιάξουμε μηλοπιτα ή μικρά μηλοπιτακια καθώς επίσης κέικ λαδιού εμπλουτίζοντας το με μήλο είτε σε μορφή μαρμελάδας είτε φρουι γλασε.

Παραδοσιακό σκαλτσουνι.
Το σκαλτσουνι παρασκευάζεται πολτοποιωντας ξηρούς καρπούς μαζί με σουσάμι φτιάχνοντας έτσι μια ζύμη γεμάτη από υδατάνθρακες και βιταμίνες και την σταθεροποιούσε με άχνη ζαχαρη. Ολοκληρώνοντας το υλικό μας αφου το έχουμε μετατρέψει σε μορφή ζύμης φτιάχνουμε το χαρακτηριστικό του σχήμα γεμίζοντας με μαρμελάδα προτίμησης μας και το ψήνουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο,πασπαλιζουμε με άχνη κ κανέλα και είμαστε έτοιμοι.

Ταχίνι το super food γλυκό της νηστείας.
Συνεχείς είναι οι αποκαλύψεις του σουσαμιού στις θετικές επιδράσεις στον οργανισμό του άνθρωπου. Τα γλυκά με βάση το ταχίνι είναι μια διαχρονική επιλογή για την νηστεία του Πάσχα.

Τι κάνουμε με τις θερμίδες;;
Ζάχαρη με μέτρο, αυτό είναι το μυστικό για να μπορούμε άνετα να αφεθουμε στην απόλαυση των νηστίσιμωνκαι όχι μόνο γλυκών.
Στα ζαχαροπλαστεία  ΣΕΡΑΝΟ η περιεκτικότητα της αχνης ζάχαρης στα γλυκά είναι τόσο προσεγμένη που μπορείτε να τα απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Όσο αφορά τις υπόλοιπες αποκαλύψεις μας μπορείτε να επισκεφθείτε τα καταστήματα μας Μ. Αλεξάνδρου 35 Σίνδος και Ελ. Βενιζέλου 5 Διαβατά έναντι Ε.Σ.Υ. είτε στο επόμενο μας άρθρο…

image

image

image