21ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών στη Σίνδο


Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ.

Νίνα Λοτσάρη, Στέλλα Φαρμάκη και Γιώργος Περίν ερμηνεύουν αμερικάνικη τζαζ, σουίνγκ, ποπ και ροκ τραγούδια αλλά και διασκευές αγαπημένων ελληνικών κομματιών

Με μια σπουδαία συναυλία της Ορχήστρας Νέων Σίνδου, η οποία θα περιλαμβάνει δημοφιλή μουσικά κομμάτια αμερικάνικης τζαζ, σουίνγκ, ποπ και ροκ μουσικής αλλά και διασκευές αγαπημένων κομματιών από την ελληνική μουσική σκηνή, θα πραγματοποιηθεί η τελετή έναρξης του 21ου Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήμου Δέλτα, την Τετάρτη 22 Αυγούστου 2018, στις 9 μ.μ., στον αύλειο χώρο του Παλαιού Δημοτικού Σχολείου Σίνδου. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μίλτος Πολυχρονίδης ενώ τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι Νίνα Λοτσάρη, η Στέλλα Φαρμάκη και ο Γιώργος Περίν. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στην τελετή έναρξης, η οποία είναι μια παράσταση που συνδυάζει πολλές τέχνες σε σκηνοθεσία Ρίτας και Γιάννη Πουταχίδη, θα συμμετάσχουν ο Σύλλογος Χορού «Κίνηση» και η Ομάδα Χορού J.M.M. με χορογραφίες Χρήστου Κατίδη, οι Σχολές Χορού Καφαντάρη με χορογραφίες Κώστα Καφαντάρη, η Ομάδα ρυθμικής γυμναστικής «Αρμονία» υπό την καθοδήγηση των προπονητριών αγωνιστικής ρυθμικής Μαριάνθης Τσελέπη και Μιχαέλας Μεταλίδου, η ομάδα χορού Tango Group με τους Δημήτρη Πειστικό και Σάντη Καρατζουλίδου, η ομάδα Shadow Theatre με τους Χριστίνα Xατζημιχαηλίδου, Χρήστο Πουταχίδη και Εύη Χατζοπούλου, ενώ η Γιώτα Μυσερλή θα παίξει άρπα και θα ερμηνεύσει ένα τραγούδι επί σκηνής.

Το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου. Θα συμμετάσχουν οκτώ (8) ορχήστρες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που εκτός από τις κεντρικές συναυλίες τους θα πραγματοποιήσουν και μουσικές παρελάσεις σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

Στον 21ο χρόνο του, το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, που διοργανώνει ο Κοινωνικός & Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα, έχει διαγράψει σημαντική παρουσία όχι μόνο στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα αλλά και στον διεθνή μουσικό ορίζοντα, γεγονός που υπογραμμίζεται με σπουδαίες κριτικές από τον εθνικό Τύπο και τα διεθνή δίκτυα (όπως η IFEA – Παγκόσμιο Δίκτυο Φεστιβάλ και η WASBE – Παγκόσμια Ένωση Αρχιμουσικών).

«Το Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών είναι ένα κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός αλλά και μια εμπειρία ζωής για όσους συμμετέχουν και όσους το απολαμβάνουν ως θεατές. Νιάτα, φιλία, συνεργασία, τέχνη και όλα αυτά σε διεθνές επίπεδο, εκτός από τη μουσική συνιστούν μια πρωτότυπη και υπέροχη συναναστροφή των νέων παιδιών μας με άλλες κουλτούρες και άλλα χαρακτηριστικά, μια συναναστροφή αξέχαστη που προάγει τη φιλία μεταξύ των λαών. Είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς των παιδιών της άλλης Ελλάδας που αγωνίζεται εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων καθημερινά για να πετύχει το καλύτερο, όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Θέλω να καλέσω τους δημότες μας αλλά και όλους τους Θεσσαλονικείς να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του φετινού Φεστιβάλ κα να απολαύσουν την εξαιρετική ορχήστρα μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

«Ο Δήμος Δέλτα μέσω του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού στηρίζει προσπάθειες όπως αυτή του Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών, το οποίο βέβαια έχει καταφέρει να γίνει ένας σπουδαίος θεσμός στα δυτικά της Θεσσαλονίκης. Είναι η κορωνίδα των εκδηλώσεων και των δράσεών μας καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και αποτελεί μια γιορτή που ξεπερνά τα στενά όρια της χώρας, δικτυώνοντας τους νέους καλλιτέχνες μας με ομότεχνούς τους από όλη την Ευρώπη» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΚΠΟΔΔ Δημήτρης Χαλκίδης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών ξεκίνησε το 1998 με τη χαρακτηριστική φράση «Η μουσική μας ενώνει». Πολύ σύντομα, μέσα από τη μουσική, ενώθηκε με σημαντικές αξίες και ιδέες: τον εθελοντισμό, τη συνεργασία, το ενδιαφέρον για το συνάνθρωπο, την υποστήριξη των ελληνικών προϊόντων,  την επιστροφή των αρχαίων γλυπτών στην Ελλάδα, το ενδιαφέρον για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και γενικότερα για το περιβάλλον.

«Για μια ακόμη χρόνια υποδεχόμαστε περισσότερους από 500 νέους ανθρώπους από την Ευρώπη και από ‘‘γωνιές’’ της Ελλάδας όπου γίνεται σπουδαία και αθόρυβη δουλειά. Η μουσική μας ενώνει, είναι ισχυρός συνδετικός κρίκος των ανθρώπων ανεξάρτητα από την καταγωγή τους» τονίζει ο καλλιτεχνικός διευθυντής Μίλτος Πολυχρονίδης.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, των «μεγάλων χορηγών» ΕΛΠΕ και ΣΙΔΕΝΟΡ καθώς και με τη στήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας του Δήμου Δέλτα.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ:

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 Αυγούστου

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

 • Τελετή Έναρξης
 • Συναυλία με την Ορχήστρα Νέων Σίνδου Δήμου Δέλτα, ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΜΠΤΗ 23 Αυγούστου

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

 • «Ούπερ Ρίνε» Νεανική Ορχήστρα Πνευστών, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 • Ορχήστρα Πανεπιστημίου Βιοεπιστημών Βαρσοβίας , ΠΟΛΩΝΙΑ
 • Ορχήστρα Magic Brass (Λαμία) ΕΛΛΑΔΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Αυγούστου

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

 • «Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών,  ΟΥΓΓΑΡΙΑ
 • Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλού Αγρού Δράμας, ΕΛΛΑΔΑ
 • Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς , ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Αυγούστου

Τελετή Λήξης

Αύλιος χώρος Κέντρου πολιτισμού Σίνδου, ώρα 9.00μμ

 • Απονομές
 • Συναυλία Ορχήστρας Φεστιβάλ

 

ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΤΑ

ΠΕΜΠΤΗ 23 Αυγούστου

Νέα Μάλγαρα, ώρα 7.00 μ.μ. | «Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών, ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Κύμινα, ώρα 7.30 μ.μ. | «Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών, ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Καλοχώρι, ώρα 8.00 μ.μ. | Ορχήστρα Πανεπιστημίου Βιοεπιστημών Βαρσοβίας, ΠΟΛΩΝΙΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 Αυγούστου

Νέα Μαγνησία, ώρα 7.00 μ.μ. | Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Διαβατά, ώρα 7.30 μ.μ. | Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Χαλάστρα, ώρα 7.30 μ.μ. | Ορχήστρα Magic Brass Λαμίας, ΕΛΛΑΔΑ

Ανατολικό, ώρα 8.00μμ | Ορχήστρα Magic Brass Λαμίας, ΕΛΛΑΔΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Αυγούστου

Κεντρικοί δρόμοι Σίνδου, ώρα 7.00μμ

 • «Ούπερ Ρίνε», Νεανική Ορχήστρα Πνευστών, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
 • «Τότκομλος» Νεανική ορχήστρα πνευστών, ΟΥΓΓΑΡΙΑ
 • Νεανική Ορχήστρα πνευστών Λόβετς, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
 • Ορχήστρα Magic Brass Λαμίας, ΕΛΛΑΔΑ
 • Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Καλαμαριάς, ΕΛΛΑΔΑ
 • Ορχήστρα Πανεπιστημίου Βιοεπιστημών Βαρσοβίας, ΠΟΛΩΝΙΑ
 • Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλού Αγρού Δράμας, ΕΛΛΑΔΑ