Αυτός είναι ο χώρος που θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες στην Σίνδο


Τις έντονες αντιδράσεις των δημάρχων Ωραιοκάστρου και Δέλτα προκάλεσε η μεταφορά προκατασκευασμένων σπιτιών χθες το βράδυ σε περιοχή της Βιομηχανικής Περιοχής Σίνδου, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος ως κέντρο φιλοξενίας…

προσφύγων, μετά από απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Διοικητικά ο χώρος αυτός ανήκει στο δήμο Ωραιοκάστρου αφού βρίσκεται στα όρια του δημοτικού διαμερίσματος Νεοχωρούδας της Δ.Ε Καλλιθέας, στα σύνορα με τον δήμο Δέλτα.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Αστέριος Γαβότσης: «Δεν είχα ενημερωθεί ποτέ για αυτή την απόφαση, όπως ισχυρίζεται ο υπουργός και αυτό είναι κάτι το οποίο μας θλίβει βαθύτατα. Είναι κάτι το οποίο μας βρίσκει απροετοίμαστους και σίγουρα ο χώρος που έχει επιλεχθεί δεν είναι ο κατάλληλος για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες, αφού κάτω από το σημείο περνά αγωγός πετρελαίου του στρατού. Αν είχαμε ενημερωθεί έγκαιρα θα μπορούσαμε να υποδείξουμε έναν καταλληλότερο χώρο. Έχουμε αποδείξει όλο αυτό το διάστημα πόσο στεκόμαστε πάνω στο μεταναστευτικό πρόβλημα και πόσο βοηθάμε αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους», τόνισε ο δήμαρχος.

Με τη σειρά του, ο κ. Φωτόπουλος, δήμαρχος του δήμου Δέλτα, επεσήμανε ότι στον χώρο δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό και επισημαίνει πως η τοπική κοινωνία δεν είχε ενημερωθεί, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα. «Ελπίζω να γνωρίζουν τι ακριβώς πράττουν προκειμένου  να βοηθήσουν ουσιαστικά αυτούς τους ανθρώπους», επεσήμανε και πρόσθεσε πως ο χώρος βρίσκεται και στα όρια του δήμου Χαλκηδόνας.

Στον χώρο κατέφτασαν χθες το βράδυ πέντε νταλίκες με 75 προκατασκευασμένα σπίτια των 25 τ.μ. και 30 των 50 τ.μ., ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες. Συνεργεία της ΕΥΑΘ βρίσκονται αυτή την ώρα εκεί προκειμένου να εργαστούν για τη δημιουργία κατάλληλων υποδομών, παρόλο που η περιοχή δεν ανήκει στην ΕΥΑΘ. Να σημειωθεί ότι τελικά, δεν υπάρχει καμία ξεκάθαρη εκτίμηση για το πότε θα είναι οριστικά έτοιμος ο χώρος.

image

image

image

image

image

Πηγή thestival.gr