Σίνδος: Αποκαταστάθηκε η βλάβη στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών


Συνεχίζεται κανονικά η ανακύκλωση.

Κανονικά λειτουργεί πλέον το Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Σίνδου, καθώς επιδιορθώθηκε η σοβαρή βλάβη που είχε προκληθεί και είχε ως αποτέλεσμα την αδυναμία παραλαβής ανακυκλώσιμων συσκευασιών. Η βλάβη προκλήθηκε στην πρέσα που δεματοποιεί τα ανακυκλώσιμα, δηλαδή της «καρδιάς» του Κέντρου, ωστόσο σήμερα αποκαταστάθηκε.

Όπως είπε ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης για θέματα καθαριότητας, Λάζαρος Ζαχαριάδης, από το πρωί αδειάζονται κανονικά τα ανακυκλώσιμα υλικά στο Κέντρο.

Υπενθυμίζεται ότι, με ανακοίνωσή της χθες, η δημοτική αρχή ζητούσε από τους δημότες, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και τα εμπορικά καταστήματα να μην εναποθέτουν τα ανακυκλώσιμα υλικά στους μπλε κάδους, εξαιτίας του προβλήματος που δημιουργήθηκε.

Σημειώνεται, επίσης, ότι η λειτουργία του ΚΔΑΥ δεν εναπόκειται στις αρμοδιότητες του δήμου.

Υπενθυμίζεται, ακόμη, ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έναν χρόνο που το συγκεκριμένο Κέντρο Διαλογής τίθεται προσωρινά εκτός λειτουργίας. Τον Δεκέμβριο του 2017 είχε προκληθεί και πάλι σοβαρή ζημία στην ηλεκτρονική πλακέτα, βασικού εξαρτήματος εντολοδότησης της πρέσας του δεματοποιητή των ανακυκλώσιμων υλικών, δηλαδή της «καρδιάς» του Κέντρου.

 

Πηγή: greenagenda.gr