“Δημήτρια 2018” στη Βραχιά


Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Στις 25 και 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν για 27η χρονιά τα «Δημήτρια» στην Τοπική Κοινότητα Βραχιάς. Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Κοινωνικό και Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Δέλτα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχιάς.

Τα «Δημήτρια» πραγματοποιούνται κάθε χρόνο για να τιμηθεί η εορτή του  Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Τοπικής Κοινότητας. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τοπικούς Συλλόγους.

«Ο Δήμος μας είναι ένας τόπος, παρόλο που αποτελεί μέρος της Μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης και βρίσκεται τόσο κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους, ο οποίος διατηρεί ακόμη στενή σχέση με τη γη και τη λαϊκή και θρησκευτική μας παράδοση. Μια σχέση που έρχεται από το παρελθόν και μας θυμίζει τη αδιάκοπη συνέχεια του ελληνισμού. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους προσφέρουν το χρόνο τους με επιμονή για να διατηρούνται και να μεταλαμπαδεύονται στις νέες γενιές οι αξίες και οι παραδόσεις μας. Θέλω να προσκαλέσω όλους τους δημότες μας αλλά και τους φίλους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν στα Δημήτρια, να γνωρίσουν από κοντά αυτό που συμβαίνει στο Δήμο Δέλτα» δηλώνει ο Δήμαρχος Ευθ. Φωτόπουλος.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου. Το πρόγραμμα των «Δημητρίων» έχει ως εξής:

 

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

18:30 Μέγας Εσπερινός

19:30 Περιφορά Εικόνας Αγίου Δημητρίου

 

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βραχιάς

7:30 Θεία Λειτουργία, Πανηγυρική Δοξολογία

19:00 Παραδοσιακοί Χοροί με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασσήρου, του Συλλόγου Γέφυρας «Μέτρες – Σωζούπολη», του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Βραχιάς