Ένα πρόγραμμα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΤΕΙ Σίνδου.
Δρόμοι που δεν πλημμυρίζουν, κάδοι που ειδοποιούν πότε έχουν γεμίσει, στάσεις που περιγράφουν σε πόσα λεπτά ακριβώς φθάνει το λεωφορείο, και πόσες άδειες θέσεις έχει, drones που καταγράφουν ύποπτες κινήσεις και ειδοποιούν τους ιδιοκτήτες σπιτιών για πιθανούς διαρρήκτες, αυτά κι ακόμη περισσότερα σχεδιάζουν και παρουσιάζουν την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου στις 18.00 στην κεντρική αίθουσα της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Θ.Τάττη 5 στην περιοχή της Αγίας Σοφίας , 60 φοιτητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Η καθηγήτρια πληροφορικής Πέρη Μεντζέλου που διδάσκει αυτό το μάθημα εδώ και πέντε χρόνια στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών , δηλώνει υπερήφανη για το ζήλο αλλά και την ευρηματικότητα των φοιτητών της.
«Εξήντα φοιτητές εργάστηκαν σε ομάδες 4-5 ατόμων και το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Θα μπορούσε να γίνει μια συνεργασία μεταξύ φορέων όπως ο Δήμος ή η Περιφέρεια και να ανατεθούν πτυχιακές εργασίες στα παιδιά. Το φετινό αντικείμενο της εργασίας ήταν η Θεσσαλονίκη έξυπνη πόλη, και οι λύσεις που προτείνονται εάν εφαρμοστούν θα αναβαθμίσουν την καθημερινή ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Αυτή είναι και η ουσία της έννοιας Έξυπνη Πόλη, να μετατρέπεται ένα πρόβλημα, σε λύση. Για να συμβεί αυτό εκτός από την ευρηματικότητα , αναπτύσσεται και η τεχνολογία σε δύο κατευθύνσεις. Στις υποδομές και στις υπηρεσίες. Επίκεντρο όλων όσων συμβαίνουν είναι ο πολίτης, ο οποίος βελτιώνει τη ζωή του σε καθημερινή βάση», λέει η Πέρη Μεντζέλου.