Κατασχέθηκαν 10.704 πακέτα λαθραίων τσιγάρων στη Χαλάστρα


Anti-smoking campaign design: cigarette butt

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί.

Συνελήφθησαν χθες έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης 2 άτομα, εξαιτίας του εντοπισμού πολλών λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για 2 28χρονους Πακιστανούς σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου για παράβαση του Νόμου περί τελωνειακού κώδικα.

Xθες το βράδυ, στο κέντρο της πόλης, ένας εκ των δραστών επιβαίνοντας σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, παρέδωσε στον άλλο μια σακούλα που περιείχε 280 πακέτα λαθραία τσιγάρα, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Στο όχημα βρέθηκαν επιπλέον 270 πακέτα τσιγάρα και 8 συσκευασίες καπνού που επίσης δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία φόρου κατανάλωσης.

Μάλιστα, κατασχέθηκαν ακόμα 10.704 πακέτα τσιγάρα και 354 συσκευασίες καπνού, που δεν έφεραν επίσης την ανάλογη ταινία και τα οποία βρέθηκαν σε χώρο που χρησιμοποιούσε ο πρώτος ως χώρο αποθήκευσης (καβάτζα) λαθραίων καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Χαλάστρας,

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Πηγή: thestival.gr