Η κατάκτηση του κόσμου της μόδας περνάει από την Σίνδο


Η κατάκτηση του κόσμου της μόδας περνάει από την Σίνδο

Ένα ακόμα success story έρχεται να προστεθεί στον χάρτη των εγχώριων fashion brands που σημειώνουν επιτυχία και ακούει στο όνομα Mums Handmade. Από την Θεσσαλονίκη με cozy, μίνιμαλ και oversized διαθέσεις! Mε την δύναμη της μαμάς και του νήματος στην Σίνδο πλέκονται στο χέρι τα πιο ανάρπαστα πλεκτά -με χαρακτήρα- των τελευταίων ετών. Κέρδισαν τις fashion bloggers και το instagram, ενώ το e-shop τους έχει πάρει φωτιά. Όπως θα δείτε, στην συγκεκριμένη ιστορία… size matters!

Με έδρα την Θεσσαλονίκη, ένα brand και οι άνθρωποι πίσω από αυτό “έκαναν το νήμα… κίνημα” κάνοντάς μας ταυτόχρονα να θέλουμε απεγνωσμένα να χαθούμε μέσα στα oversize chunk τους. Ο πληθυντικός προκύπτει γιατί τα Mums Handmade χαίρουν ολικής αποδοχής σε instagram και ντουλάπες εντός και εκτός συνόρων. Η καλή χρήση των κοινωνικών δικτύων βοήθησε το brand να κάνει δυναμικό spread out της φιλοσοφίας και της αισθητικής του. Έτσι το instagram γέμισε φωτογραφίες από it κορίτσια μέσα στα τεράστια ευφάνταστα πλεκτά και followers που ψάχνουν το επόμενο Mums Handmade κομμάτι τους.

Τόσο η δυναμική τους στην αγορά και η ολοένα αυξανόμενη επιρροή τους στον κόσμο της μόδας όσο και το γεγονός πως κάτι αισθητικά ιδιαίτερο και πρωτότυπο εκπέμπει από τα δυτικά της Θεσσαλονίκης, γέννησε την ανάγκη να μάθουμε περισσότερα.

Ιδρύονται το 2013 και γίνονται άμεσα γνωστά μέσω των κοινωνικών δικτύων και κυρίως μέσω της πλατφόρμας του instagram. Οι μεγαλύτερες fashion bloggers της χώρας τα προτείνουν και τα it girl διεθνώς λατρεύουν να τα φορούν και να φωτογραφίζονται με αυτά. Το όνομα των Mums Handmade κερδίζει followers και φανατικό κοινό ολοένα και περισσότερο. Μπορεί όλα να ξεκίνησαν από την ανάγκη ενός ζευγαριού για κάτι ζεστό τις ώρες που κάνει snowboard αλλά σίγουρα δεν έμειναν εκεί.

“Keeping it fluffy since 2013. Κάναμε το νήμα κίνημα!”

Η Χριστίνα Πελτέκη, ιδρυτής του brand μας εξήγησε πώς ξεκίνησαν όλα. Πώς εμπνέονται τα σχέδια και όλα αυτά που κάνουν τελικά τα συγκεκριμένα πλεκτά διαφορετικά από τα υπόλοιπα. Και κυρίως πώς κατάφερε ένα brand της πόλης να μετατραπεί σχεδόν σε ένα brand του κόσμου;

Τα Mums Handmade γεννήθηκαν ουσιαστικά σε περιβάλλον οικογενειακό, το χειμώνα του 2013, έπειτα από μία ιδέα που είχε ο σύζυγος της Χριστίνας, χωρίς κανένας από τους δύο να είχε πρότερη ενασχόληση με τον σχεδιασμό ή την παραγωγή ενδυμάτων. Αντιθέτως γνώριζαν καλά από χειμώνα και web developing.

“Η ιδέα γεννήθηκε από την προσωπική μας ανάγκη να αποκτήσουμε ζεστά σκουφάκια για τις χειμερινές μας εξορμήσεις, αφού ασχολούμαστε και οι δύο με το snowboard. Οι μαμάδες μας έπλεξαν τα πρώτα δικά μας σκουφάκια και έπειτα επιστρατεύσαμε άλλες νοικοκυρές, γιατί σκεφτήκαμε εντονότερα την ιδέα να δημιουργήσουμε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, εφόσον η μοναδική τότε δραστηριότητα μας ήταν η κατασκευή ιστοσελίδων.”

“Ξεκινήσαμε επιλέγοντας να δημιουργήσουμε μοναδικά κομμάτια και αξεσουάρ. Το αρχικό σκεπτικό ήταν να δώσουμε σε κάθε γυναίκα ένα αξεσουάρ που θα είχε μόνο εκείνη, μοναδικό σε σχεδιασμό, χρωματισμό και πλέξη και δε θα το συναντούσε πουθενά αλλού. Συνεχίζοντας, και περνώντας ο καιρός επιλέξαμε να εμπλουτίσουμε το brand μας, με συλλογές αξεσουάρ, ρούχων και μαγιό επειδή ακριβώς υπήρχε μεγάλη ζήτηση και αγάπη από το κοινό.”

Όλα τα χειμωνιάτικα Mums Handmade είναι αυστηρά oversized, fluffy και χουχουλιάρικα.

“Θελουμε να υπάρχει όγκος γενικά, να χάνεσαι μέσα στο πλεκτό, να σε πλακώνει όπως το πάπλωμα το πρωί, να μη θες να το βγάλεις!”

Οι συλλογές των Mums Handmade κυκλοφορούν εποχιακά και ολοκληρώνονται πάντα κατά την διάρκεια της σεζόν με επιπλέον κομμάτια. Από limited και exclusive μέχρι συλλογές “Holiday”. Όπως και στην σειρά “No Mercy” του A.W. 16/17, όπου έχουν ήδη προστεθεί τα limited edition “Mama Pacha” σκουφάκια με γούνινο αποσπώμενο πομ πομ και σύντομα θα εμφανιστεί και η “Holyday” line, αποτελούμενη από ένα πουλόβερ έκπληξη σε 3 χριστουγεννιάτικους χρωματισμούς. Εκτός των συλλογών τα Mums Handmade βγαίνουν και custom made καθώς ο κόσμος από το ξεκίνημα ακόμα τους ζητούσε ένα ολόδικό του κομμάτι.

Η έμπνευση της Χριστίνας πηγάζει από τα ταξίδια, τις εικόνες, την μουσική, τα βιβλία και οτιδήποτε την εντυπωσιάζει. Σχεδιάζει κυρίως ρούχα, μαγιό και αξεσουάρ που αγαπάει πρώτα η ίδια και ανταποκρίνονται στην προσωπική της αισθητική. Η δημιουργός τονίζει πως όλα τα κομμάτια είναι 100% χειροποίητα, από το πλέξιμο του ίδιου του προϊόντος μέχρι και τη ραφή της ετικέτας.

“Επειδή ακριβώς μιλάμε για χειροποίητα πλεκτά, αρκετά συχνά καταλήγουμε να έχουμε κάτι τελείως διαφορετικό από εκείνο που αρχικά σχεδιάσαμε. Ουσιαστικά σχεδιάζουμε το προϊόν, η πλέκτρια ξεκινά να πλέκει και τέλος αποφασίζουμε τις αλλαγές που ενδεχομένως να χρειαστούν.”

Από τις Θεσσαλονικιές στις Ιταλίδες, ένα Mums Handmade και ένας λογαριασμός στο instagram, δρόμος.

“Το κοινό της πόλης, μας αγάπησε από την πρώτη στιγμή. Οι Θεσσαλονικιές άλλωστε είναι γνωστό ότι επιλέγουν να εμπλουτίζουν το στυλ τους με ιδιαίτερα, μοναδικά κομμάτια, τα οποία τις κάνουν να ξεχωρίζουν. Επιπλέον όμως μέσω του e-shop έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε διεθνείς αποστολές και έτσι σε δεύτερο χρόνο αποφασίσαμε να προβληθούμε και στο εξωτερικό μέσω κοινωνικών δικτύων. Η απήχηση του brand διεθνώς είναι παραπάνω από ικανοποιητική. Γίνονται αποστολές σε Αμερική, Ιταλία, Κύπρο, Αυστραλία, Eλβετία, Γαλλία, Ιταλία, και Σουηδία.”

Αφού διασφαλίζουν και επενδύουν την ζεστή μας πλεκτή φυλακή τους χειμώνες, τί κάνουν τα Mums Handmade τα καλοκαίρια; Τα καλοκαίρια διασφαλίζουν την άνετη ελευθερία του κοινού τους!

“Τα καλοκαίρια δημιουργούμε συλλογές 100% βαμβακερών μαγιό, τα οποία αποτυπώνουν τη ρομαντική διάθεση συνδυασμένη με την αίσθηση της ελευθερίας, που όλοι θέλουμε να νιώθουμε στις διακοπές. Για την συγκεκριμένη εποχή επιλέγουμε γενικότερα αρκετά πιο μίνιμαλ στοιχεία στα κομμάτια γιατί θέλουμε να υπάρχει πιο ελαφριά και απλή διάθεση χωρίς υπερβολές.”

Τα social media είναι αυτή την στιγμή πολύ βασικό συστατικό επιτυχίας ενός fashion brand τουλάχιστον όσο αφορά την ευρεία αναγνωρισιμότητά του. Άλλωστε όσο και αν η Anna Wintour προσπαθεί να αποκαθηλώσει τελευταία την δύναμή τους, η αλήθεια είναι πως οι fashion bloggers “κινούν τα νήματα”. Και στην περίπτωση των Mums Handmade κυριολεκτικά.

*Βρείτε τα Mums Handmade στο instagram, στο facebook ή στο site τους