Η γραφειοκρατία στερεί το κολατσιό από τους μαθητές της Θεσσαλονίκης


Η γραφειοκρατία στερεί το κολατσιό από τους μαθητές της Θεσσαλονίκης

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών κατέθεσε ο Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Γιώργος Αρβανιτίδης, με αφορμή πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», σύμφωνα με το οποίο δεν είναι δυνατόν να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τη σίτιση των μαθητών στα σχολεία της Θεσσαλονίκης αφού δεν έχουν εκδοθεί ακόμα από το αρμόδιο Υπουργείο τα απαραίτητα υποδείγματα εγγράφων.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο της ερώτησης:

«Από τις αρχές Αυγούστου η Βουλή ψήφισε το νέο νομικό πλαίσιο που θα διέπει από εδώ και στο εξής τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Δυστυχώς, όμως, ένα και πλέον μήνα μετά, υπάρχει αδυναμία εφαρμογής του νόμου, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις, τα προεδρικά διατάγματα και οι λοιπές κανονιστικές πράξεις που είναι απαραίτητες για την πλήρη «ενεργοποίηση» του νόμου».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Κύριοι Υπουργοί,

Από τις αρχές Αυγούστου η Βουλή ψήφισε το νέο νομικό πλαίσιο που θα διέπει από εδώ και στο εξής τις δημόσιες συμβάσεις έργων, προμηθειών και υπηρεσιών.

Δυστυχώς, όμως, ένα και πλέον μήνα μετά, υπάρχει αδυναμία εφαρμογής του νόμου, αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις, τα προεδρικά διατάγματα και οι λοιπές κανονιστικές πράξεις που είναι απαραίτητες για την πλήρη «ενεργοποίηση» του νόμου.

Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε περιπτώσεις όπου αντίστοιχοι διαγωνισμοί πρέπει να τρέξουν άμεσα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ματαίωση του διαγωνισμού για τη σίτιση μαθητών στα σχολεία της Θεσσαλονίκης, αφού σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» (16.09.2016) δεν έχουν εκδοθεί ακόμα από το Υπουργείο τα απαραίτητα υποδείγματα εγγράφων.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάστε κ. Υπουργοί:

Πότε θα εκδοθούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις, τα προεδρικά διατάγματα και οι λοιπές κανονιστικές πράξεις που είναι απαραίτητες για την πλήρη «ενεργοποίηση» του νόμου;