Σανδάλια – το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριού


Αυτή είναι η καλύτερη περίοδος για να αγοράσετε ένα ζευγάρι σανδάλια. Τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι ένα από τα καλύτερα κομμάτια που μπορείτε να έχετε στην κατοχή σας. Ταιριάζει με πολλά διαφορετικά ρούχα, σε όλες τις ώρες της ημέρας και σχεδόν σε κάθε περίσταση.

Κάθε χρόνο παρουσιάζονται δεκάδες νέα σχέδια σανδαλιών, σε διαφορετικές υφές, σχέδια και υλικά. Άλλα είναι φλατ, άλλα με τακούνι, σε άλλα έχουμε κορδόνια που δένουν ψηλά , άλλα πάλι είναι η επιτομή του μίνιμαλ. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιο και αν είναι το στυλ σας, θα βρείτε τουλάχιστον ένα ζευγάρι που να σας ταιριάζει. Η ποικιλία των χρωμάτων, των σχεδίων και των υλικών δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο.

Σανδάλια - το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριούΤα σανδάλια για την Ελλάδα αποτελούν ένα προϊόν συνδεδεμένο με την ιστορία μας και την κουλτούρα μας. Τα συγκεκριμένα παπούτσια φοριούνται στην Ελλάδα από την αρχαιότητα. Τα αρχαιοελληνικά σανδάλια ήταν κατασκευασμένα από δέρμα και μεταλλικά στοιχεία. Το καλό με την Ελλάδα και γενικότερα τις χώρες με μεσογειακό κλίμα, είναι ότι δεν χρειάζεται να περιμένεις το βαθύ καλοκαίρι για να φορέσεις σανδάλια. Η διάρκεια της σεζόν κατά την οποία μπορούμε να φοράμε τα αγαπημένα μας παπούτσια είναι αρκετά μεγάλη. Ακόμα και από τα μέσα της άνοιξης μπορούμε να τα συνδυάσουμε με ένα τζιν παντελόνι και να αποκτήσουμε ένα μοναδικό μεσογειακό στυλ.

Ειδικά φέτος, με την ταχύτητα με την οποία εισέβαλε το καλοκαίρι από τα μέσα της άνοιξης, το πιθανότερο είναι ότι θα περάσουμε από τα ανοιξιάτικα sneakers κατευθείαν στα σανδάλια.

Σανδάλια - το απόλυτο αξεσουάρ του καλοκαιριούΤα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τα σανδάλια κερδίζουν μεγάλο μερίδιο της αγοράς. Ειδικότερα στα χρόνια της κρίσης γεννήθηκαν αρκετές ελληνικές εταιρείες οι οποίες σχεδιάζουν και παράγουν αρχαιοελληνικά σανδάλια. Μεταξύ των εταιρειών που παράγουν χειροποίητα σανδάλια στην Ελλάδα ξεχωρίζουμε τις μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται στην αγορά δεκαετίες τώρα και παράγουν ποιοτικά ελληνικά σανδάλια.

Στο νησί της Νάξου θα βρούμε μια από τις παλαιότερες ελληνικές επιχειρήσεις παραγωγής σανδαλίων. Την επιχείρηση Παγώνης, η οποία από την δεκαετία του 1940 παράγει στο νησί της Νάξου αρχαιοελληνικά σανδάλια, με την χρήση παραδοσιακών τεχνικών και των πιο σύγχρονων υλικών. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της επιχειρήσεις Greek-Sandals.com θα βρείτε περισσότερα από 140 σχέδια σανδαλιών σε δεκάδες χρώματα για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.