Η Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα


Η αμερικανικής εμπνεύσεως Παγκόσμια Ημέρα του Πατέρα γιορτάζεται κάθε τρίτη Κυριακή του Ιουνίου (21 Ιουνίου 2020). Με δώρα απ’ όλη την οικογένεια τιμώνται ο πατέρας, ο παππούς ή ο προπάππους.

Εμπνεύστρια της Παγκόσμιας Ημέρας του Πατέρα ήταν η αμερικανίδα Σονόρα Σμαρτ – Ντοντ, που θέλησε να καθιερώσει μια γιορτή ανάλογη με την Ημέρα της Μητέρας, προκειμένου να τιμήσει τον πατέρα της Γουίλιαμ Σμαρτ, βετεράνο του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου, που ανέθρεψε μόνος του τα 6 παιδιά της οικογένειας.

Ο πρώτος εορτασμός της Ημέρας του Πατέρα έγινε στις 19 Ιουνίου 1910 στο Σπόκεν της πολιτείας Γουάσινγκτον, όπου ζούσε η οικογένεια Σμαρτ. Παρέμεινε ένα γεγονός τοπικής σημασίας για πολλά χρόνια μέχρι το 1966, οπότε ο τότε αμερικανός πρόεδρος Λίντον Τζόνσον με διάταγμά του ανακήρυξε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έκτοτε ήταν θέμα χρόνια ο εορτασμός να περάσει τα αμερικανικά σύνορα και να διεθνοποιηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

Πηγή: sansimera.gr

MENU

Back

Γράψτε ένα αρθρο

Όλοι οι αναγνώστες του DeltaNews.eu μπορούν να μας στείλουν το άρθρο τους και να το δουν να δημοσιευμένο στην σελίδα μας. Απλά γράψτε το άρθρο σας (όχι λιγότερο από 350 λέξεις) και στείλτε το με email στο [email protected] Αν το άρθρο σας περιέχει και βίντεο τότε στείλτε μας το βίντεο στο mail ή ανεβάστε το στο YouTube και στείλτε μας τον σύνδεσμο. Αν το βίντεο έχει πολύ μεγάλο μέγεθος τότε μπορείτε να μας το ανεβάσετε στο dropbox ή google drive και να μας δώσετε τον σύνδεσμο για να το κατεβάσουμε.