Ξεμπλοκάρουν έργα υποδομής στο Δήμο Δέλτα – Συνάντηση Γιάννη Ιωαννίδη-Απόστολου Τζιτζικώστα


Μια σειρά έργων που έμειναν ατελή «ξεμπλοκάρουν» και εντάσσονται σε τροχιά υλοποίησης  από το Δήμο Δέλτα σε συνεργασία με την περιφέρεια Κεντρικής  Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Γλώσση και τον Γενικό Γραμματέα Δημήτρη Τερζίδη επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα και συζήτησαν την ανάγκη υλοποίησης σειράς έργων ζωτικής σημασίας στο Δήμο που είτε έχουν δημοπρατηθεί και καθυστερεί η υλοποίηση τους είτε έχουν σχεδιαστεί και απαιτείται η έναρξη των σταδίων πρόκλησης.

Μεταξύ άλλων ο δημαρχος Δελτα έθεσε στον κ Τζιτζικωστα την ανάγκη δημιουργίας μονάδας βιοαερίου για την διαχείριση γεωργικών  αποβλήτων και αγροτικών υπολειμμάτων καθώς και την δημιουργία μονάδας  agrologistics.

Επισης συζητήθηκε η ανάγκη εργασιών αναπλασης και οδοποίιας της Παλιά εθνικής οδού Βέροιας εδεσσης που περνάει μέσα από τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου και χρησιμοποιείται από με μεγάλο όγκο βαρέων οχημάτων

Στη συνάντηση αποφασίστηκε η  άμεση ενεργοποίηση της διαδικασίας δημοπράτησης του έργου ασφαλτόστρωσης της επαρχιακής οδού (ΕΠΟ 5) που συνδέει την είσοδο της εθνικής οδού από Αθήνα στα Νέα Μάλγαρα μέχρι την έξοδο από τον οικισμό των Κυμίνων προς τη Χαλάστρα.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου μάλιστα θα ασφαλτοστρωθούν και τμήματα των δρόμων της Χαλάστρας, των Κυμίνων και των Νέων Μαλγάρων, που συνδέονται με την ίδια επαρχιακή οδό. 

Το εν λόγω οδικό δίκτυο ανήκει στα γεωγραφικά όρια του δήμου Δέλτα, όμως είναι αυξημένης κυκλοφορίας και ευρύτερης αναγκαιότητας και χρησιμότητας, επειδή αποτελεί τη βασική σύνδεση των πολλών εργοστασίων και μεταφορικών εταιρειών της περιοχής Χαλάστρας, Ν. Μαλγάρων, Κυμίνων, Ανατολικού κτλ. με την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Στην ίδια σύμβαση περιλαμβάνονται επίσης :

Ασφαλτόστρωση ανώνυμης χαλικοστρωμένης αγροτικής οδού στα Κύμινα, που συνδέει τον οικισμό με την ασφαλτοστρωμένη οδό προς το αλιευτικό καταφύγιο, μήκους 1,3 χλμ.  

Ασφαλτόστρωση χαλικοστρωμένου τμήματος μήκους 1,7 χλμ., της νότιας παράπλευρης βοηθητικής οδού, της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Αθηνών.

.Ανακατασκευή ασφαλτοστρωμένου τμήματος μήκους 0,5 χλμ., παραπλεύρως των κοιμητηρίων Χαλάστρας.

Σε εξέλιξη το έργο ανάπλασης στροφής Ανατολικού

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η υλοποίηση της ανακατασκευής του ασφαλτικού τάπητα και διαπλάτυνσης (σε ορισμένα σημεία) του οδικού τμήματος μήκους 3,6 χιλιομέτρων από τη συμβολή της ΕΠΟ 5 (Χαλάστρας –Σίνδου) μέχρι την ανατολική είσοδο της Κοινότητας Ανατολικού. Το έργο «Βελτίωση των γεωµετρικών χαρακτηριστικών της οδού από στροφή Ανατολικού – Ανατολικό του ∆ήµου ∆έλτα», προϋπολογισμού 880.000 ευρώ κατασκευάζεται σε εκτέλεση προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το Δήμο Δέλτα Για το έργο είχε υπογραφεί  σύμβαση υλοποίησης τον περασμένο Νοέμβριο ύψους 314,413,49 ευρώ.

Το έργο κρίνεται άμεσης υλοποίησης καθώς  δρόμος δέχεται τεράστιο  κυκλοφοριακό φορτίο  καθώς μέσω Ανατολικού συνδέει τους οικισµούς που βρίσκονται ανατολικά της ΠΑΘΕ µε αυτούς που βρίσκονται δυτικά της.

Συζήτηση για άλλα έργα στο δήμο Δέλτα

Στην ίδια συνάντηση συζητήθηκε η υλοποιήση έργων ανάπλασης και ηλεκτροφωτισμού στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Κιλκίς  που δεν έχει φώτα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οδηγοί και πεζοί κατά τη διάρκεια της νύχτας ενώ συζητήθηκε και η πορεία των αντιπλημμυρικών έργων στο δήμο Δέλτα.

Σε τροχιά υλοποίησης η ανάπλαση και ανακατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων

Μια εξίσου σημαντική ενότητα που αναλύθηκε στη συνάντηση του Δημάρχου Δέλτα και των συνεργατών του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας είναι η ολοκλήρωση των εργασιών στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Οι εργασίες στα γήπεδα Σίνδου , Νέων Μαλγάρων, Διαβατών , Νέας Μαγησίας, Κυμίνων, Καλοχωρίου καθώς και τα κλειστά γυμναστήρια Σίνδου και Διαβατών . Τα έργα ήταν ενταγμένα στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Δέλτα το 2017 με συνολικό προϋπολογισμό 450.000 ευρώ ενώ η υλοποίηση του αναμένεται να αρχίσει το επόμενο διάστημα.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να δηλώσω ότι έργα που έμεναν στα χαρτιά για μεγάλο διάστημα θα αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ο Δήμος Δέλτα να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές επαρχιακό οδικό δίκτυο που μαζί με τη δημιουργία αγροτικών δρόμων θα γίνει ένας Δήμος εύκολα προσβάσιμος  για τους δημότες και τους επισκέπτες» τόνισε ο Γιάννης Ιωαννίδης και ευχαρίστησε τον Απόστολο Τζιτζικώστα για την υποστήριξη του. «Τα έργα υποδομής έχει σημασία να μη καθυστερούν να υλοποιηθούν καθώς κάθε ένα από αυτά δίνει αναπτυξιακό χαρακτήρα στις τοπικές κοινωνίες του δήμου μας» κατέληξε ο κ Ιωαννίδης.

«Στεκόμαστε στο πλευρό της διοίκησης του δήμου Δέλτα για να υλοποιήσουμε όσα περισσότερα αιτήματα μπορούμε» τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.