Απάντηση των 6 Προέδρων στον Δήμαρχο Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη


Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωσή τους.

Είναι λυπηρό που ο Δήμαρχος Δέλτα (ελέω Καλλικράτη), αντί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις στους δημότες για τον λόγο που απαξιώνει εδώ και μήνες -με δική του ευθύνη- το θεσμό των Προέδρων, συνεχίζει την όξυνση και το διχασμό.

Επιλέγουμε, λοιπόν, εμείς οι “ανύπαρκοι” και “μη θεσμικοί” Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δέλτα, όπως μας χαρακτήρισε πρόσφατα σε σχετικό δελτίο τύπου, να του απαντήσουμε, χρησιμοποιώντας τις δικές του φράσεις.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου απευθυνόμενη προς εμάς έλεγε πως “…Τους κάνουμεγνωστό, αν δεν το γνωρίζουν, ότιθεσμικό όργανο «προέδρων» δεν υπάρχει”. Πρόσθετε επίσης πως “… Συνεχίζουμε να σεβόμαστε τη θεσμικότητα τους………” και κατέληγε “Τους αφήνουμε στην μοναξιά της μιζέριας που επέλεξαν……..».

Με τα λεγόμενα σας κύριε Δήμαρχε επιβεβαιώνετε αυτά που εμείς υπογράφουμε.  Ότι δεν θέλετε όχι να συνεργαστείτε μαζί μας αλλά ούτε καν να μας αποδεχτείτε ως εκλεγμένα και θεσμικά όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και αυτό, όχι γιατί δήθεν είμαστε “ανύπαρκτοι” ή “μη θεσμοθετημένοι” αλλά γιατί έχουμε εκλεγεί με μία άλλη παράταξη από τη δική σας.

Οι τρεις «ανύπαρκτοι και εξαφανισμένοι» πρόεδροι της Δημοτικής Ενότητας Αξιού να σας θυμίσουμε κύριε Δήμαρχε, ότι είμαστε εκλεγμένοι από τους πολίτες για 2η και 3η θητεία. Αυτό επισημαίνει το πόσο υπαρκτοί είμαστε, αφού η τοπική κοινωνία μας τιμά με την ψήφο της για πολλοστή φορά συγκεντρώνοντας μάλιστα ποσοστά πολύ μεγαλύτερα από το 22,48% που λάβατε εσείς την πρώτη Κυριακή της εκλογικής διαδικασίας. Σε αντίθεση με εσάς που ανασυρθήκατε από την πολιτική ανυπαρξία πολλών ετών από τα κοινά του Δήμου, ενώ εμείς είμαστε παρόντες εδώ και χρόνια. Δυστυχώς για εσάς, αυτοί που σας ανασύρανε, τώρα σας έχουνε γυρίσει τη πλάτη.

Σας καλέσαμε επανειλημμένως να συζητήσουμε και να συνεργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων των τοπικών κοινωνιών – που εμείς τα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα από εσάς, ως τα πρώτα αναχώματα που τα δέχονται, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που τα ζούμε, ενώ εσείς ασχολείστε με την προβολή της εικόνας σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – αλλά αρνείστε… Αρνείστε απλά, γιατί μας θεωρείτε πολιτικούς σας αντιπάλους.

Είστε ο τελευταίος που δικαιούστε να μιλήσετε για το έργο μας κύριε Δήμαρχε, γιατί είστε απών και από τα χωριά μας και από το Δημαρχείο.

Χαμηλώνουμε τους τόνους λοιπόν. Με την παρούσα επιστολή σας καλούμε να ακούσετε τη φωνή μας και κρατώντας την τελευταία φράση της απάντησης σας να συνεργαστούμε επιτέλους για το καλό των τοπικών κοινωνιών μας. Εμείς είμαστε εδώ και πρόθυμοι να δουλέψουμε για τον τόπο στον οποίο ζούμε.

 

Οι Πρόεδροι των  Κοινοτήτων :

Βέρρος Αναστάσιος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Βραχιάς

Γκαμανής Δημήτριος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Σίνδου

Καρκαμάνης Σπυρίδων, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Ανατολικού

Κατούνας Βασίλειος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Κυμίνων

Μπαξεβάνης Χρήστος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μαλγάρων

Στατερούδης Πέτρος, Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου

 

*Φωτογραφία Αρχείου