Ορκίστηκαν η νέα Δήμαρχος, οι Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δέλτα


Μια νέα σελίδα ξεκίνησε στο Δήμο Δέλτα, με την πρώτη γυναίκα δήμαρχο στην ιστορία του Δήμου, τη Γερακίνα Μπισμπινά, η οποία ορκίστηκε το Σάββατο 16/12 στο Συνεδριακό Κέντρο της Σίνδου.

Η νέα δήμαρχος Δέλτα ορκίστηκε χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ.κ. Βαρνάβα, παρουσία του βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Θεοφάνη Παπά, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κωνσταντίνου Γιουτίκα, του Περιφερειακού Συμβούλου Κεντρικής Μακεδονίας Αθανασίου Μπέγκα και του προέδρου του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης Αναστάσιου Πολυζωίδη.

Η κα Μπισμπινά ευχαρίστησε αρχικά τους ανθρώπους που στήριξαν την προσπάθειά της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτή η στιγμή δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά όλους εμάς που αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε για το μέλλον αυτού του τόπου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Την οικογένειά μου, τους φίλους και τους συνεργάτες μου, που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή σε αυτόν τον αγώνα. Προπάντων όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους 165 ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και που αγωνίστηκαν με μοναδικό γνώμονα την επιθυμία τους να προσφέρουν».

Στη συνέχεια, η νεοεκλεγείσα δήμαρχος Δέλτα αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα του Δήμου Δέλτα, τονίζοντας: «Είναι η ώρα να δείξουμε την ωριμότητα που επιβάλλεται, αλλά και τη θέληση και τη διάθεσή μας να πάμε τον Δήμο Δέλτα μπροστά, μακριά από το λαϊκισμό, την τοξικότητα και τις στείρες αντιπαραθέσεις που αποπροσανατολίζουν τον δημότη και υποβαθμίζουν το κύρος των αυτοδιοίκητων θεσμών.

Εγώ πρώτη δεσμεύομαι να δώσω το παράδειγμα για μια διοίκηση συμμετοχική, στην οποία η λογοδοσία θα έχει τον πρώτο ρόλο.

Με τη συμβολή και συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στο Δήμο, των φορέων, των σωματείων αλλά και σύσσωμης της κοινωνίας των πολιτών, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε ένα ζωντανό οργανισμό, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ένα Δήμο που θα μεριμνά και θα είναι εκεί για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, στον οποίο θα ακούγονται όλα τα κακώς κείμενα και θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όλες οι ιδέες και προτάσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε στην άκρη όσα εμποδίζουν τον Δήμο Δέλτα να διεκδικήσει ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Μπορούμε με σχέδιο, πρόγραμμα και νέες ιδέες να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που να ξεχωρίζει».

Η εκδήλωση έκλεισε μέσα σε χειροκροτήματα από τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά το Συνεδριακό Κέντρο της Σίνδου και τη δήμαρχο μαζί με τα μέλη της νέας διοίκησης να δέχονται ευχές για τη θητεία που ξεκινά με το νέο έτος.

Αναλυτικά η ομιλία της νέας δημάρχου Δέλτα Γερακίνας Μπισμπινά:
«Είμαι πολύ συγκινημένη καθώς, μετά από μία 9ετή πορεία στη δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μου δίνεται η ευκαιρία από σήμερα, ως Δήμαρχος πλέον του Δήμου Δέλτα, να έρθω και να αφιερώσω τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία μου στον Δήμο μας, στον τόπο μας. Στο Ανατολικό, στη Βραχιά, στα Διαβατά, στο Καλοχώρι, στα Κύμινα, στα Νέα Μάλγαρα, στη Νέα Μαγνησία, στη Σίνδο, στη Χαλάστρα. Παράλληλα, είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα που οι συμπολίτες μου, όλοι εσείς, με αξιώσατε να σας εκπροσωπήσω από μία θέση τεράστια ευθύνης. Από μία θέση με άμεση επαφή με την κοινωνία και σε στενή σχέση με τον τόπο και τους κατοίκους του. Αυτή η στιγμή λοιπόν δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά όλους εμάς που αγαπάμε και ενδιαφερόμαστε για το μέλλον αυτό του τόπου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μου σε αυτό το δύσκολο ταξίδι. Την οικογένεια μου, τους φίλους και τους συνεργάτες μου, που με στήριξαν από την πρώτη στιγμή σε αυτόν τον αγώνα. Προπάντων όμως, θέλω να ευχαριστήσω τους 165 ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν και που αγωνίστηκαν με μοναδικό γνώμονα την επιθυμία τους να προσφέρουν. Άνθρωποι νέοι, άφθαρτοι και καθαροί με τους οποίους ενώσαμε τις δυνάμεις μας το περασμένο καλοκαίρι για να πετύχουμε το καλύτερο για το δήμο μας, αποδεικνύοντας, για μια ακόμη φορά, πως η ομάδα που δουλεύει συστηματικά, με σύμπνοια, με σεβασμό και πάνω απ’ όλα με όραμα και όρεξη για δημιουργία μπορεί να καταφέρει πολλά.
Ως νέα δημοτική αρχή σήμερα, καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε ένα πρωτόγνωρο αυτοδιοίκητο περιβάλλον, παραλαμβάνοντας τη διοίκηση κάτω από ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, που φέρνει καθοριστικές αλλαγές στη δομή και την οργάνωση του δήμου. Καλούμαστε λοιπόν -και θα το πράξουμε- να δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία πίστωση χρόνου. Γνωρίζοντας πως οι συμπολίτες μας περιμένουν άμεσα -και δικαίως- λύση στα κομβικά ζητήματα που δυσχεραίνουν την καθημερινότητα τους.
Έχοντας ως αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές μας την αξιοκρατία, τη διαφάνεια, τη δικαιοσύνη, τη χρηστή διοίκηση και με σταθερές το σεβασμό προς όλους και το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας, προχωράμε με όραμα και όρεξη για δημιουργία προκειμένου να φέρουμε την αλλαγή που έχουν ανάγκη τα χωριά μας. Προχωράμε με όραμα ένα σύγχρονο Δήμο Δέλτα!
Χτίζοντας πάνω στα θετικά πεπραγμένα των περασμένων διοικήσεων και με αποφασιστικότητα για τις μεγάλες τομές που είναι αναγκαίο να λάβουν χώρα για να πάει μπροστά ο τόπος μας, απευθύνω κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας προς όλες τις δημοτικές παρατάξεις, προς όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους, για μια νέα αρχή. Για ένα νέο πολιτικό μοντέλο στο δήμο μας που θα στηρίζεται στον υγιή διάλογο και τη συνδιαλλαγή απόψεων.
Είναι η ώρα να δείξουμε την ωριμότητα που επιβάλλεται, αλλά και τη θέληση και τη διάθεση μας να πάμε τον Δήμο Δέλτα μπροστά, μακριά από το λαϊκισμό, την τοξικότητα και τις στείρες αντιπαραθέσεις που αποπροσανατολίζουν τον δημότη και υποβαθμίζουν το κύρος των αυτοδιοίκητων θεσμών. Εγώ πρώτη δεσμεύομαι να δώσω το παράδειγμα για μια διοίκηση συμμετοχική, στην οποία η λογοδοσία θα έχει τον πρώτο ρόλο.
Με τη συμβολή και συμπαράσταση όλων των εργαζομένων στο Δήμο, των φορέων, των σωματείων αλλά και σύσσωμης της κοινωνίας των πολιτών, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε τον Δήμο μας σε ένα ζωντανό οργανισμό, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Ένα Δήμο που θα μεριμνά και θα είναι εκεί για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, στον οποίο θα ακούγονται όλα τα κακώς κείμενα και θα λαμβάνονται σοβαρά υπόψη όλες οι ιδέες και προτάσεις. Όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε στην άκρη όσα εμποδίζουν τον Δήμο Δέλτα από το να διεκδικήσει ίσες ευκαιρίες στην ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής. Μπορούμε με σχέδιο, πρόγραμμα και νέες ιδέες να δημιουργήσουμε έναν Δήμο που να ξεχωρίζει.
Δεσμεύομαι λοιπόν να υπηρετήσω το Δήμο μας με αφοσίωση και διαφάνεια, σεβόμενη την εμπιστοσύνη που μου έχετε δείξει. Ορκίζομαι να εργαστώ ακούραστα για την ευημερία και την ανάπτυξη της περιοχής μας. Για να πάψει ο τόπος μας να θεωρείται παράδειγμα υποβάθμισης και αμέλειας. Για να αποτελέσει επιτέλους ο Δήμος Δέλτα, πρότυπο και να αποκτήσει την ανάπτυξη που τόσο πολύ αξίζει στους δημότες του, σε όλους μας!

Κυρίες και Κύριοι,

Από τη 1η Ιανουαρίου ξεκινάμε αυτό το ταξίδι μαζί, με αγάπη, δέσμευση και ελπίδα. Ξεκινάμε με θέληση και πρόθεση να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο Δέλτα, να γίνει καλύτερη η επόμενη ημέρα για όλες και για όλους. Προχωράμε μπροστά, όλοι μαζί, ενωμένοι καθώς μας ενώνει ο τόπος μας και τα όνειρά μας για ένα καλύτερο μέλλον. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε! Έχουμε το όραμα, έχουμε το σχέδιο και θα το κάνουμε πράξη! Πάμε λοιπόν να αποδείξουμε ότι αυτός ο τόπος μπορεί να γίνει καλύτερος, μπορεί να αλλάξει, και να γίνει ακόμα πιο όμορφος, πιο φιλικός για τους δημότες του! Ξεκινάμε για έναν καλύτερο Δήμο Δέλτα!
Εύχομαι σε όλους μας λοιπόν καλή θητεία και μία παραγωγική και δημιουργική δημοτική περίοδο!
Σας ευχαριστώ!».