Την καθαριότητα του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά αναλαμβάνουν οι δήμοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης


Να συνδράμουν στην ομαλή λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων το οποίο στεγάζεται στο πρώην στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά αποφάσισαν οι δήμοι της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμἐνα, «το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για συντονισμένες δράσεις μεταξύ των Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης όσον αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο πρώην Στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου» στα Διαβατά και ύστερα από συνεννόηση που έγινε μεταξύ  των Δήμων της Δυτικής Θεσσαλονίκης (Δέλτα, Ωραιοκάστρου, Κορδελιού-Ευόσμου, Π. Μελά, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Νεάπολης-Συκεών) και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας αλλά και το Δήμο Θεσσαλονίκης όπου συμφωνήθηκε να γίνεται μια ημέρα την εβδομάδα από κάθε δήμο αποκομιδή των απορριμμάτων από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Διαβατών, αποφάσισε στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 22/03 να εγκρίνει την μετακίνηση ενός απορριμματοφόρου του Δήμου μας μια φορά την εβδομάδα, Τετάρτη ή Πέμπτη για τρεις (3) μήνες, για την αποκομιδή των απορριμμάτων από το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων Διαβατών. Είναι αυτονόητο ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τις προσφυγικές ροές είναι έκτακτη. Άλλωστε το προσφυγικό από την ίδια την φύση του έχει έκτακτο χαρακτήρα».

Και ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου  

Παράλληλα, επιθυμώντας να συμβάλει στη διασφάλιση των κανόνων υγιεινής του Κέντρου Φιλοξενίας Προσφύγων στα Διαβατά, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου συνδράμει στη μεγάλη αυτή προσπάθεια διαθέτοντας σε εβδομαδιαία βάση δύο οχήματα της υπηρεσίας καθαριότητας.

Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μέριμαν για την αποκομιδή των απορριμάτων, το πλύσιμο των κάδων καθώς και το πλύσιμο του περιβάλλοντα χώρου του πρώην στρατοπέδου.

Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, κάθε Παρασκευή ο δημοτικός στόλος, αποτελούμενος από απορριμματοφόρα και  καδοπλυντήριο, πραγματοποιεί εργασίες καθαριότητας στον προσφυγικό καταυλισμό, διασφαλίζοντας την εύθυμη λειτουργία του και την τήρηση των όρων υγιεινής, για την ανθρώπινη και  ασφαλή διαβίωση των προσφύγων.

Παράλληλα σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Διαχείρισης και Συντήρησης Οχημάτων κ. Γιώργο Μαξούρα, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου με στόχο την ανακούφιση των προσφύγων από το κρύο και τις άσχημες καιρικές συνθήκες, μετέφερε στο Κέντρο Φιλοξενίας Διαβατών τέσσερα φορτηγά καυσόξυλα, ώστε να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες των προσφύγων.

image

Πηγή seleo.gr