Για την αποφόρτιση του Κέντρου Φιλοξενίας στα Διαβατά συζήτησε ο Δήμαρχος Δέλτα


 Ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης είχε συνάντηση με κλιμάκιο του υπουργείου Μεταναστατευτικής Πολιτικής  αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνο Λογοθέτη τον Διοικητή Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Τάσο Μαντάγαρη  και τον  Ειδικό  Γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων Βαγγέλη Κωνσταντίνουστο δημαρχείο, με θέμα τους τρόπους αποφόρτισης του δήμου από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που φιλοξενεί. Στη συνάντηση ήταν παρόν και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης.

Ο Δήμαρχος Δέλτα αναφέρθηκε στο τεράστιο βάρος που σηκώνει ο Δήμος Δέλτα με τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού  προσφύγων και μεταναστών και ζήτησε να πληροφορηθεί για τον σχεδιασμό του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για την αποσυμφόρηση και αποφόρτιση του δήμου από το πλήθος των μεταναστών αλλά  και την  συνεχιζόμενη έλευση νέων μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες και βρίσκουν καταφύγιο έξω από την δομή στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου.

«Ο Δήμος Δέλτα έχει επιφορτιστεί με τη φιλοξενία πολλών μεταναστών και προσφύγων ο αριθμός των όποιων ξεπερνά το 1% του συνολικού πληθυσμού της περιοχής μας. Αυτός ο αριθμός διογκώνεται με τις ανεξέλεγκτες προσθήκες νεοεισερχομένων μεταναστών που καταφέρνουν και εισβάλλουν στο χώρο φιλοξενίας του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου πολλές φορές χωρίς να ελεγχθούν και να ταυτοποιηθούν και να κυκλοφορούν σε κοινότητες του Δήμου» τόνισε ο κ Ιωαννίδης ζητώντας να βρεθεί άμεσα λύση. Παράλληλα ο κ Ιωαννίδης ζήτησε να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Μεταναστευτική Πολιτικής για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που ζουν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα διαμερίσματα στις κοινότητες του Δήμου Δέλτα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης κατά τη διάρκεια της συνάντησης έλαβε τη διαβεβαίωση ότι πολύ σύντομα το  κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά θα οχυρωθεί με νέα συστήματα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθεί η ανεξέλικτη κυκλοφορία. Επίσης τονίστηκε ότι δεν θα γίνει επέκταση της υπάρχουσας δομής ούτε θα αυξηθεί ο αριθμός των φιλοξενούμενων. Συγκεκριμένα όπως διευκρινίστηκε,  θα τοποθετηθεί περίφραξη περιμετρικά του πρώην στρατοπέδου με κάμερες και συστήματα ασφαλείας ενώ όσοι διαμένουν στη δομή άλλα και οι εργαζόμενοι θα εφοδιαστούν με ειδικές  κάρτες ώστε να ελέγχεται και να καταγράφεται η είσοδος και η έξοδος τους από το χώρο του πρώην στρατοπέδου. Παράλληλα θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα μέτρα αστυνόμευσης έξω από τη δομή ώστε να μην επιτρέπεται η παραμονή μεταναστών που δεν έχουν καταγραφεί και να αποφευχθεί η ανεξέλεγκτη μετακίνηση τους στις κοινότητες.

«Μεταφέραμε στον κ Ιωαννίδη τη βούληση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής  να στηρίξει τον δήμο Δέλτα και την τοπική κοινωνία καθώς όλοι αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η περιοχή» τόνισε μεταξύ άλλων ο  Γενικός Γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης.

Παράλληλα στη συνάντηση τονίστηκε η απόφαση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολίτικης να καταργηθεί η φιλοξενία μεταναστών σε ξενοδοχεία της περιοχής του δήμου Δέλτα, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί για όλη τη χώρα και να αποφορτιστεί η περιοχή συνολικά.

Οι κ Λογοθέτης, Μαντάγαρης και Κωνσταντίνου επισκέφτηκαν τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά  συναντήθηκαν με τη διοίκηση και είδαν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.