Σε εορταστικό χρώμα το τουρνουά της Σίνδου «Ιωάννης Κόκκινος»


Σταθερό στο πνεύμα του εορταστικού κλίματος, της ζεστής και φιλικής ατμόσφαιρας ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες το καθιερωμένο όπεν μικρών ηλικιών της Σίνδου κάλυψε απόλυτα τις προσδοκίες γι’ άλλη μια χρονιά.

Σταθερό στο πνεύμα του εορταστικού κλίματος, της ζεστής και φιλικής ατμόσφαιρας ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες το καθιερωμένο όπεν μικρών ηλικιών της Σίνδου κάλυψε απόλυτα τις προσδοκίες γι’ άλλη μια χρονιά. Ακριβώς πριν από την Καθαρή Δευτέρα τίμησε και διαφήμισε την επιτραπέζια αντισφαίριση με Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση κι έδωσε την ευκαιρία σε 198 αγόρια και κορίτσια ν’ απολαύσουν παιχνίδια σε ιδανικές αγωνιστικές συνθήκες και με εξαιρετική οργάνωση. Ήταν το 10ο αναπτυξιακό της Σίνδου και το 12ο γενικά στη φετινή σειρά. Το διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον δήμο Δέλτα και το τοπικό σωματείο Εχέδωρος. Έγινε στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της περιοχής και φυσικά ήταν ξανά αφιερωμένο στη μνήμη του παλιού αθλητή του Μ.Π.Σ. Σίνδου Ιωάννη Κόκκινου, αδερφού της ειδικής γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γενικής γραμματέα της Τοπικής Επιτροπής, Τασούλας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Λευτέρης Σβάρνας στους Νέους άνδρες, ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες, ο Γεράσιμος Πετρής στους παίδες, η Ρόδω Πιπεράκη στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης στους παμπαίδες, η Χρυσή Φωτιάδου στις παγκορασίδες και ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης στους μίνι παμπαίδες.

Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής είχαν φτάσει τις 203 και πριν από την έναρξη των αγώνων προέκυψε η απουσία δύο παίδων και τριών μίνι παμπαίδων. Πήραν μέρος 8 Νέοι άνδρες, 25 νέοι, 13 νεάνιδες, 59 παίδες, 18 κορασίδες, 39 παμπαίδες, 16 παγκορασίδες και 20 μίνι παμπαίδες. Εκπροσωπήθηκαν συνολικά 64 σωματεία κι εκτός φυσικά από τη Θεσσαλονίκη προέρχονταν από τις πόλεις Αθήνα, Ορεστιάδα, Δράμα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Φλώρινα, Πάτρα, Λάρισα, Πολύγυρο Χαλκιδικής, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Κοζάνη, Σέρρες, Δράμα, Βέροια, Καστοριά, Χανιά, Έδεσσα και Καρδίτσα. Τοποθετήθηκαν 16 τραπέζια και τα ωράρια κύλησαν απόλυτα ομαλά χωρίς να παρατηρηθεί καμία καθυστέρηση.

Συναρπαστικός ήταν ο τελικός των Νέων ανδρών, όπου αναμετρήθηκαν δύο αθλητές με αμυντικό στυλ παιχνιδιού, ο Λευτέρης Σβάρνας και ο Απόστολος Δουκέρης. Με γεμάτα όλα τα σετ ήταν αυτοί που έκλεισαν το αγωνιστικό πρόγραμμα και νικητής αναδείχτηκε ο Σβάρνας με 3-2 και οριακή διαφορά σε όλα τα σετ που κατέκτησε (8-11, 14-12, 11-9, 9-11, 11-9). Η κατηγορία των Ελπίδων έγινε σε 4ο τουρνουά και ο αθλητής από τη Θεσσαλονίκη έφτασε πρώτη φορά στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Στους νέους ο Γιάννης Σγουρόπουλος συνάντησε μεγάλη αντίσταση από τον Δημήτρη Κορδούτη, που είχε πάρει την πρωτιά πριν από έναν μήνα στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Επιβεβαίωσε τελικά τα προγνωστικά με σκορ 3-1 κι έφτασε στον 5ο τίτλο του στην κατηγορία (11-7, 11-8, 9-11, 12-10).
Πολύ δυνατή ήταν η Αλεξάνδρα Τουντακώβα στις νεάνιδες. Στον τελικό επιβλήθηκε της Ελισάβετ Τέρπου με 3-0 σετ (11-4, 13-11, 11-9) και κατέκτησε και τη δεύτερη πρωτιά της στη Θεσσαλονίκη.

Πολύ ενδιαφέρουσα και η αναμέτρηση για το χρυσό μετάλλιο στους παίδες με πρωταγωνιστές δύο αθλητές από το ίδιο σωματείο: Τον Γεράσιμο Πετρή και τον Ιάσονα Κορδούτη από τον Ζήνωνα Γλυφάδας. Ο Πετρής πήρε τη νίκη με 3-1 σετ και πανηγύρισε το πρώτο του τρόπαιο στον θεσμό (11-7, 10-12, 11-6, 11-8).
Δύο αθλήτριες από τα Χανιά η Ρόδω Πιπεράκη και η Μαρία Λαδάκη κοντραρίστηκαν για την πρωτιά στον τελικό των κορασίδων. Έδωσαν αμφίρροπη αναμέτρηση στα πέντε σετ ώσπου επικράτησε η Πιπεράκη με ανατροπή από 0-2 (9-11, 7-11, 13-11, 11-9, 11-8). Ήταν το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στα αναπτυξιακά τουρνουά.

Δύο ακόμα συμπαίκτες, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης και ο Αλέξης Κωστακιώτης από τους Φοίνικες Πάτρας, συναντήθηκαν στον τελικό των παμπαίδων. Πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-0 έφτασε στη νίκη ο Μαργαρίτης (11-7, 11-9, 12-10) και ήταν η 3η του στα φετινά τουρνουά.

Δυο συνονόματοι έφτασαν στον τελικό των μίνι παμπαίδων, ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης και ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου. Στα πιο μικρά της …παρέας ο Μηλικούδης είχε μία μπαλιά παραπάνω στα κρίσιμα σημεία και επικράτησε με 3-1 (9-11, 11-6, 12-10, 11-8). Ο Μηλικούδης ήταν νικητής και τον Φεβρουάριο στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης.

Στις παγκορασίδες αναδείχτηκε νικήτρια μία αθλήτρια από τη Φλώρινα, η Χρυσή Φωτιάδου και το κατάφερε πρώτη φορά στα αναπτυξιακά. Στον τελικό κατέβαλλε τη Δήμητρα Πετσίβα με 3-1 σετ (11-3, 5-11, 11-9, 11-7).

Πρέπει ν’ αναφερθεί κι ένα εξαιρετικά σπάνιο βαθμολογικό σκηνικό, που δημιουργήθηκε σε όμιλο των κορασίδων. Στη 2η θέση ισοβάθμησαν Οικονόμου, Πέρτση και Καϊοπούλου έχοντας από 4 βαθμούς. Όπως προβλέπεται υπολογίστηκαν τα μεταξύ τους παιχνίδια, αλλά κι εκεί προέκυψε απόλυτη ισορροπία. Είχαν από μία νίκη και μία ήττα, αλλά και τα ίδια σετ: 3 υπέρ και 3 κατά. Οι πόντοι ήταν το επόμενο κριτήριο κι εκεί συνέβη το πλέον εντυπωσιακό αποτέλεσμα, αφού και οι τρεις είχαν συντελεστή 0!!! Στο 62-62 τα σετ της Πέρτση, 60-60 της Οικονόμου και 59-59 της Καϊοπούλου. Αναγκαστικά λοιπόν, έγινε κλήρωση για τη 2η προνομιούχο θέση και ευνοήθηκε η Πέρτση πηγαίνοντας στο ταμπλό των νικητών.

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και αυτό φάνηκε και από την παρουσία πολλών επίσημων. Το Σάββατο στην τελετή έναρξης παρέστησαν ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Δημήτρης Σκουλαρίκης, ο αντιδήμαρχος Βαγγέλης Βαμβάκος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελένη Μπαλογιάννη, Κωνσταντίνος Δουζδαμπάνης, Χρυσοβαλάντης Παπαγεωργίου, Φίλιππος Γουρουνίδης, Γεώργιος Μπαλογιάννης και Αντώνης Αντωνιάδης (ο τελευταίος είναι και πρόεδρος του τοπικού σωματείου Αστέρας).

Την Κυριακή στην τελετή λήξης επισκέφτηκαν επίσης το γυμναστήριο η γενική γραμματέας του Π.Α.Σ. Εχέδωρος Βασιλική Κουρτίδου και η ταμίας Κατερίνα  Θεοφυλάκη, ενώ από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν παρόντες καθόλη τη διάρκεια των αγώνων ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Μανώλης Κολυμπάδης, ο γενικός γραμματέας (και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας) Χρήστος Τριγωνάς, το μέλος και πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Παναγιώτης Τζόβολος, η ειδική γραμματέας (και γενική γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής) Τασούλα Κοκκίνου και η ταμίας της Τ.Ε. Μελίνα Φωτιάδου.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. απένειμε τιμητική πλακέτα στον δήμο Δέλτα για την πολύχρονη στήριξη στο τουρνουά της Σίνδου, ενώ ο δήμος από την πλευρά του βράβευσε την Τασούλα Κοκκίνου για τη μεγάλη συμβολή της στην ανάπτυξη του θεσμού. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Μίμης Φωτόπουλος έκανε αναφορά και στον αείμνηστο αδερφό της Γιάννη, που χτυπήθηκε πολύ νέος από την ανίατη ασθένεια. Επίσης, ο δήμαρχος ευχαρίστησε την ομοσπονδία «γιατί επί 10 χρόνια στηρίζει απόλυτα την προσπάθεια στη Σίνδο» κι εξέφρασε τη μεγάλη του χαρά, που είδε τόσο πολύ κόσμο ν’ ανταποκρίνεται και στο φετινό κάλεσμα των αγώνων.

Στην τελετή έναρξης χαιρέτησε και ο Μανώλης Κολυμπάδης δείχνοντας τη μεγάλη του ικανοποίηση, που το μακροβιότερο αναπτυξιακό τουρνουά της Βόρειας Ελλάδας έχει σταθερά μεγάλη απήχηση από τον κόσμο του αθλήματος. Μίλησε και στην τελετή λήξης, συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους όσοι βοήθησαν το έργο τους, ευχαρίστησε αθλητές, γονείς, προπονητές και τόνισε ότι «αυτά τα ανοιχτά πρωταθλήματα έχουν συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλήματος και βλέπουμε ξεκάθαρα ότι έχουν βοηθήσει στην πρόοδο των αθλητών».

Η Τοπική Επιτροπή της ομοσπονδίας ευχαριστεί θερμά τον δήμο Δέλτα και τον δήμαρχο Μίμη Φωτόπουλο για την άψογη συνεργασία και τη στήριξη, όπως επίσης την αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού, την αντιδημαρχία Καθαριότητας, τον Κοινωνικό και Πολιτιστικό Οργανισμό, καθώς και την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του δήμου. Ευχαριστεί επίσης τους χορηγούς και όλους τους συμμετέχοντες στο τουρνουά αθλητές, προπονητές και γονείς.

Τις απονομές των επάθλων έκαναν ο Μανώλης Κολυμπάδης στους Νέους άνδρες και τους νέους, η Τασούλα Κοκκίνου στις νεάνιδες, ο Χρήστος Τριγωνάς στους παίδες, η Κατερίνα Θεοφυλάκη στις κορασίδες, ο Παναγιώτης Τζόβολος στους παμπαίδες, η Βασιλική Κουρτίδου στους μίνι παμπαίδες και η Αλεξία Κοκκίνου αδερφή του εκλιπόντος και της Τασούλας στις παγκορασίδες.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:
1. Λευτέρης Σβάρνας (Α.Σ. Πέρα Θεσσαλονίκης) 
2. Απόστολος Δουκέρης (Α.Ο. Διονύσου)
3. Ευάγγελος Τσιαλτζούδης (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)
4. Αλέξανδρος Παναγιωτίδης (Σ.Ε.Α. Κοζάνης)

ΝΕΟΙ:
1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)
2. Δημήτρης Κορδούτης (ΑΣ. Πρόοδος Ραφήνας)
3. Μιχάλης Χατζάκης (Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας)
4. Νίκος Γενεράλης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:
1. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)
2. Ελισάβετ Τέρπου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)
3. Παναγιώτα Ανδριανού (Α.Ο.Σ. Τελαμών)
4. Γεωργία Χατζάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)
2. Ιάσων-Φίλιππος Κορδούτης (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)
3. Ζήσης Δούκερης (Α.Ο. Διονύσου)
4. Μιχάλης Διαμαντόπουλος (Α.Κ. Ζωγράφου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων)
2. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)
3. Καλλιόπη Τζουνοπούλου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)
4. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Α.Ο. Ελληνικού)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
2. Αλέξης Κωστακιώτης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)
3. Νικηφόρος Μύρος (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
4. Κίμωνας Μήτκας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:
1. Χρυσή Φωτιάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)
2. Δήμητρα Πετσίβα (Φαέθων Α.Ο. Πάτρας)
3. Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Διονύσου)
4. Ζωή Αγγελίδου (Ο.Α. Χανίων)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:
1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)
2. Κωνσταντίνος Σωτηρίου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)
3. Ζαχαρίας Ελσαμί (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)
4. Κωνσταντίνος Ζησούλης (Α.Σ. Δύναμη Λάρισας) 

Υπερπολύτιμη ήταν και φέτος για τους διοργανωτές η βοήθεια των χορηγών. Το τουρνουά της Σίνδου στήριξαν συνολικά 26 χορηγοί και ήταν οι εξής:
ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Α.Ε.
Select Αρτοβιομηχανία
Ψαροταβέρνα «Γιώργος»
Αργυράκης Οβελιστήριο Ταβέρνα
Ντοκούτση Βιβλιοπωλείο
Πετρόχειλος GP Sports
La Ricetta
«Το Tεκέλι» Ψητοπωλείο
Αρμενάκη Cookies
Tuvunu ΑΕ – Παραγωγή και Εμπορία Αφεψημάτων Βοτάνων
Ohonos Snack
Μy Coffee Bar 57
Κατσαντώνης Pingpong Shop
Μπαλίτας Super Market
«Christos Was Here» Φωτογράφος
«Ο παραγωγός» Σωτηριάδης Θ. Πετράκη Ε.
Ασφάλειες «Petridis»
«Αρτολιχουδιές»
«Anemos»  café bar
Οπωρολαχανοπωλείο «Ο Τσολάτος»
SindoMetal  Χρώματα Σιδηρικά Ψύξη Θέρμανση Βιομηχανικά είδη
Dimis grill
Αφροδίτη Ζαχαροπλαστείο
ΓΕΠΑ ΙΚΕ Συνιρίδης – Χρώματα Σιδηρικά Εργαλεία
FORD – Γνήσια Μεταχειρισμένα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων
Καλογιάννης Απόστολος – Digital Copy Center

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image