Ενημερωτικές ομιλίες για τη διατροφή ξεκινούν από αύριο στο Δήμο Δέλτα


Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα.

Με ενημερωτικές ομιλίες στο Δήμο Δέλτα συνεχίζεται η σειρά ενημερωτικών δράσεων σε ΚΑΠΗ, παιδικούς σταθμούς, γηροκομεία και λοιπές δομές, που υλοποιεί το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του έργου ΕΣΠΑ «Δημιουργία και ευρεία διάχυση γενικών και ειδικών εθνικών διατροφικών οδηγών-Ευ Δια… τροφήν» του Υπουργείου Υγείας.
Το πρόγραμμα των δράσεων για το Νοέμβριο 2018 περιλαμβάνει  τις εξής ενημερωτικές ομιλίες στο δήμο Δέλτα:
  • Παρασκευή 9/11/2018: 9:30 π.μ. στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Καλοχωρίου (βιωματικό εργαστήρι) στις 11:00 π.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Καλοχωρίου
  • Δευτέρα 12/11/2018: 10:00 π.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Σίνδου και στις 11:30 π.μ. στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Σίνδου                                                                                                               
  • Τρίτη 20/11/2018: 9:30 π.μ. στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ν. Μαγνησίας και στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Ν. Διαβατών
  • Δευτέρα 26/11/2018: 10:00 π.μ. στο Κ.Α.Π.Η. Κυμίνων και στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Κυμίνων.
Η διατροφή αποτελεί αναμφισβήτητα έκφραση του πολιτισμού κάθε λαού, ενώ επηρεάζει και επηρεάζεται από το γεωφυσικό περιβάλλον, την παράδοση και τη θρησκεία του. Η Ελλάδα με το κλίμα της, την ιδιαίτερη γεωφυσική διαμόρφωσή, την ενδημική πανίδα και χλωρίδα και τη μακραίωνη ιστορία της, διαμόρφωσε διατροφικό πολιτισμό ο οποίος αποδείχτηκε εξαιρετικά ευεργετικός για την υγεία του λαού μας και όλων των λαών που τον υιοθετούν.
Το πρόγραμμα «Δημιουργία και ευρεία διάχυση γενικών και ειδικών εθνικών διατροφικών οδηγών-Ευ Δια…τροφήν» που εκπονείται από το Υπουργείο Υγείας μέσω φορέων Δημόσιας Υγείας έχει ως στόχο μέσω των Εθνικών Διατροφικών Οδηγών να συνεισφέρει στην προαγωγή της υγείας του ελληνικού πληθυσμού, αξιοποιώντας τη διατροφική μας παράδοση και στηριζόμενη ταυτόχρονα στην επιστημονική γνώση και να συμβάλει στη μείωση της συχνότητας χρονίων νοσημάτων, όπως είναι οι καρδιοπάθειες, ο σακχαρώδης διαβήτης και σειρά άλλων νοσημάτων, τα οποία άμεσα ή έμμεσα συνδέονται με τη διατροφή.