Ένταση μεταξύ των αγροτών στη Σίνδο: Αποχώρησε το μπλόκο των Τεμπών


Στη συνεδρίαση των αγροτών που πραγματοποιήθηκε στη Σίνδο συμμετείχαν εκπρόσωποι αγροτών πάνω από 50 μπλόκα από όλη τη χώρα.

Ξεκίνησε λίγο μετά τις 12.00 στη Σίνδο Θεσσαλονίκης η συνεδρίαση των αγροτών, κατά την οποία αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια για το ασφαλιστικό.

Η σύσκεψη σημαδεύτηκε, λίγη ώρα μετά την έναρξη της, από την αποχώρηση των αγροτών που ήρθαν από το μπλόκο των Τεμπών. Από την έναρξη της συνεδρίασης τα πνεύματα ήταν τεταμένα, καθώς υπήρξαν διαφωνίες σε διαδικαστικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών από τα Τέμπη Παναγιώτης Καλογιάννης, κατηγορήθηκαν για αγροπατέρες και γι΄ αυτό το λόγο αποχώρησαν. «Μας είπαν αγροπατέρες, εμείς αποχωρούμε και τους χαρίζουμε τη διαδικασία στη συνεδρίαση. Δεν αποχωρούμε από το μπλόκο, όσο η κυβέρνηση δεν παίρνει πίσω το νομοσχέδιο και δε ξεκινά διάλογο από την αρχή, θα μείνουμε στους δρόμους» δήλωσε ο κ. Καλογιάννης, κατά την αποχώρησή του από τη συνεδρίαση.

Μεταξύ των θεμάτων που τίθενται επί τάπητος είναι και η διοργάνωση μεγάλης κινητοποίησης των αγροτών στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη, ημέρα έναρξης της Agrotica.

Στη συνεδρίαση συμμετέχουν εκπρόσωποι αγροτών από περισσότερα από 50 μπλόκα από όλη τη χώρα, ενώ είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν 70. Στη συνεδρίαση, η οποία είναι κλειστή, παίρνουν μέρος δύο αγρότες από κάθε μπλόκο.

Κατά την έναρξη της συνεδρίαση βρέθηκε και ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος ο οποίος έκανε λόγο για δίκαιο αγώνα. «Είμαστε μαζί σας, ο αγώνας σας είναι δίκαιος. Συνεχίστε για να φέρετε την ανάταση στη χώρα» δήλωσε.
Παράλληλα, άλλη μια κρίσιμη σύσκεψη αγροτών πραγματοποιείται στο μπλόκο της Νίκαιας Λάρισας.
Στο μέτωπο των μπλόκων έκλεισαν γύρω στις 12.00 το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη τα διόδια των Μαλγάρων, ενώ σε δίωρους αποκλεισμούς προχωρούν και άλλα μπλόκα.

image

image

image

Πηγή: www.voria.gr