Καταδίωξη στο ύψος της Σίνδου


Συνελήφθη μέλος συμμορίας παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών 

Συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες και συνεργασία αστυνομικών των Διευθύνσεων Αλλοδαπών, Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, μέλος συμμορίας που ενέχεται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών.

Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θέρμης, για τα αδικήματα της Συμμορίας, παράβασης της Νομοθεσίας που αφορά στον Κώδικας Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και λοιπές διατάξεις και της απείθειας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (29-09-2017) στην Εγνατία Οδό – ύψος διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον παραπάνω, ο οποίος δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα στάσης και διενέργειας ελέγχου αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Ακολούθησε καταδίωξη από σταθμούς των παραπάνω Διευθύνσεων κατά την οποία στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Βέροιας (ύψος Σίνδου), ο 34χρονος εγκατέλειψε το όχημα προσπαθώντας να διαφύγει πεζός, πλην όμως εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε..

Σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε, εντοπίστηκαν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου δέκα (10) αλλοδαποί, οι οποίοι στερούνταν των απαραιτήτων ταξιδιωτικών εγγράφων για την παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα από την ελληνοτουρκική μεθόριο με τη συνδρομή έτερων συνεργών, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των (2.400) ευρώ έκαστος, έχοντας ως τελικό προορισμό διάφορες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα ως μέσο μεταφοράς, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και τέσσερις (4) κάρτες sim.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: typosthes.gr