Ξεκινά η πεζοδρόμηση δρόμων σε Σίνδο, Καλοχώρι και Χαλάστρα


Αρχίζει από το πρώτο Σαββατοκύριακό του Αυγούστου η πεζοδρόμηση  δρόμων στις κοινότητες του δήμου Δέλτα μετά την απόφαση που έλαβε η επιτροπή ποιότητας ζωής στην πρόσφατη συνεδρίασης της.

Μετά από σχετικό αίτημα των επαγγελματιών των κοινοτήτων εγκρίθηκε η μερική και προσωρινή πεζοδρόμηση

Η πεζοδρόμηση έχει αποφασιστεί ως εξής :

Στην Κοινότητα Χαλάστρας , προσωρινή πεζοδρόμηση της Πλατείας Δημοκρατίας, από οδό 22ης Οκτωβρίου έως οδό Κοιμήσεως Θεοτόκου, για το χρονικό διάστημα από 31 Ιουλίου 2020 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2020, κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή από τις 20:00΄ έως 2:00΄ η ώρα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η λεωφορειακή γραμμή 80 θα επιλεγεί από το ΚΤΕΛ, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις που εστάλησαν σ΄ αυτό.

Στην Κοινότητα Καλοχωρίου θα γίνει προσωρινή πεζοδρόμηση της οδού 28ης Οκτωβρίου, για το χρονικό διάστημα από 31 Ιουλίου 2020 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2020, κάθε Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή από τις 20:00΄ έως 2:00΄ η ώρα.

Η διαδρομή που θα ακολουθήσει η λεωφορειακή γραμμή 40 θα είναι μέσω της οδού 25ης Μαρτίου. Την ίδια διαδρομή θα ακολουθούν και τα λοιπά οχήματα.

Στην Κοινότητα Σίνδου θα γίνει προσωρινή πεζοδρόμηση, των οδών :

–              Μεγ. Αλεξάνδρου (από Αλ. Παπάγου έως Βασ. Γεωργίου),

–              Ακριβού (από Υψηλάντου έως Μεγ. Αλεξάνδρου),

–              Αλ. Παπαναστασίου (από Βιζυηνού έως Μεγ. Αλεξάνδρου),

–              Όχι (από Μεγ. Αλεξάνδρου έως Γ. Καραβαγγέλη) και

–              Κοιμήσεως Θεοτόκου (από Α. Παπάγου έως Α. Παπαναστασίου),

για το χρονικό διάστημα από 2 Αυγούστου 2020 έως και 27 Σεπτεμβρίου 2020, κάθε Κυριακή από τις 20:00΄ έως 2:00΄ η ώρα.

Επίσης θα γίνει προσωρινή πεζοδρόμηση στις ανωτέρω οδούς και την Παρασκευή και Σάββατο 14 και 15 Αυγούστου 2020 από τις 18:30΄  έως 2:00΄ η ώρα.

Η λεωφορειακή γραμμή 52 για τις ώρες προσωρινής πεζοδρόμησης, μετά από τηλεφωνική συνεννόηση με το ΚΤΕΛ, θα σταματάει στο τέρμα – αφετηρία της γραμμής και δεν θα εισέρχεται στην Σίνδο.

Το σύνολο των λοιπών οχημάτων θα εκτρέπονται στις παράπλευρες οδούς.

Στην συνεδρίαση της επιτροπής  ποιότητας ζωής παρέστησαν οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Σίνδου και Χαλάστρας, Δημήτρης Γκαμανής και  Μαρία Παπαδημητρίου.

 

*Φωτογραφία Αρχείου