Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Πρόγραμμα παραστάσεων-εκδηλώσεων


Πλούσιο πρόγραμμα με 67 παραγωγές

Με 67 βασικές παραγωγές, πολλές παραστάσεις και ποικίλες παράλληλες δράσεις το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να συνεχίσει και την επόμενη περίοδο τη στρατηγική ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας που έχει υιοθετήσει.

Το νέο προγραμματισμό για την περίοδο Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου παρουσίασαν ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής, καθηγητής Νικήτας Μυλόπουλος, και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του, πιανίστας Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης.

Ο Νικήτας Μυλόπουλος στην τοποθέτησή του τόνισε: “Με το πρόγραμμα που ανακοινώνουμε σήμερα συνεχίζουμε το ταξίδι. Σε πείσμα των καιρών και της κρίσης ή ίσως και εξαιτίας της. Η πρόκληση είναι ακόμη μπροστά, ορίζοντας και το στόχο: Να επανασυνδέσουμε τους πολίτες με την πνευματική παραγωγή αλλά και με το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι. Να βιώσουμε ξανά μαζί τον πολιτισμό ως κοινό αγαθό, ως προϊόν ανθρώπινης δημιουργίας και ανησυχίας και όχι ως προϊόν προς κατανάλωση. Το στοίχημα παραμένει ανοιχτό…”.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Εμμανουήλ Λαζαρίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: “Ο νέος προγραμματισμός εξακολουθεί να αντιστέκεται στις τεράστιες προκλήσεις της εποχής μας. Αυτό το γεγονός όμως δεν κατακτάται με παθητική, αμυντική στάση απέναντι στις εύλογες δυσκολίες που σήμερα αντιμετωπίζει κάθε φορέας πολιτισμού της χώρας. Το γεγονός αυτό κατακτάται εκ νέου σε κάθε προσπάθεια προγραμματισμού, με πίστη στις δυνατότητες του τόπου, με επένδυση στην αξία των εγχώριων δυνάμεών μας και στη σημασία της ενίσχυσής τους με διεθνείς συμπράξεις, όπως και με την ευρύτερη δυνατή αξιοποίηση συνεργασιών”.

Προγραμματισμός

Στο πρόγραμμα ξεχωρίζουν παραγωγές, συνεργασίες και θεματικοί κύκλοι όπως: “Reworks Festival: Reworks Agora – Διεθνές Φόρουμ”, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Κύκλος Μουσικής Δωματίου, Κύκλος Διαλέξεων με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο του δήμου Θεσσαλονίκης, 52α Δημήτρια, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, Φιλαρμονική του δήμου Θεσσαλονίκης, Θέατρο στο Μέγαρο, Διάσημοι σολίστ, ΜΟΥSA, “The Met Live in HD” σε συνεργασία με τον όμιλο ΑΝΤ1. Θεματικός κύκλος: Λόγος για τη ζωή, από την αρχαιότητα ως σήμερα, Πόλεμος – Προσφυγιά – Μετανάστευση, Θέατρο για παιδιά (Με το Μαγικό Αυλό και Τα Αληθινά Δώρα του Αϊ-Βασίλη), 1ο Φεστιβάλ Μπαρόκ Μουσικής: Les Gouts Reunis, Κύκλος Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, 8ο Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής, Ελληνική Μουσική στο Μέγαρο, Τα κλασικά αριστουργήματα… αλλιώς, Ρεσιτάλ για βιολί και πιάνο, Όπερα στο Μέγαρο: “Jacques Offenbach: La Belle Helene”, Σ.Φ.Μ.Θ., Musical στο Μέγαρο: “Jesus Christ Superstar”, Piandaemonium 6 πιάνα – 12 πιανίστες, The Guangzhou Ballet: Ο Καρυοθραύστης, Χριστούγεννα στο Μέγαρο.

 

Πηγή: makthes.gr