Ο Δήμος Δέλτα υποδέχεται το Σάββατο 2/4 τη φλόγα του 11ου Διεθνή Μαραθωνίου Μέγας Αλέξανδρος


Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Δέλτα συμμετέχει στο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος με τη διοργάνωση ειδικής τελετής αφής της Αλεξάνδρειας Φλόγας αλλά και την υποδοχή των αθλητών – δρομέων. Πρόκειται για την κορυφαία αθλητική και κοινωνική διοργάνωση της Θεσσαλονίκης, που φέτος διοργανώνεται για 11η χρονιά στην οποία φέτος θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 20.000 δρομείς.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Δέλτα καλεί τους πολίτες το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 στις 3.00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία της Σίνδου (Παλαιό Δημοτικό Σχολείο) και στις 3.30 μ.μ. στο Μνημείο των Ποντίων στα Διαβατά όπου θα πραγματοποιηθεί διαδοχικά αφή της Αλεξάνδρειας Φλόγας, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρα Νέων Σίνδου.

Στη Σίνδο θα πραγματοποιηθούν χορευτικές παραστάσεις από τα παιδικά τμήματα των Λαογραφικών Συλλόγων «Ρόδακας» και «Εχέδωρος» καθώς και τα ΚΑΠΗ Σίνδου.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους αθλητές των ομάδων του Δήμου μας αλλά και τους πολιτιστικούς συλλόγους για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή τη γιορτή. Είναι η δεύτερη φορά που ο Δήμος Δέλτα συμμετέχει με αυτόν τον τρόπο στο Διεθνή Μαραθώνιο Μέγας Αλέξανδρος. Αποτελεί μια κίνηση εξωστρέφειας του Δήμου Δέλτα, με την ενεργό συμμετοχή του στα μεγάλα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε στο αθλητικό ιδεώδες, πιστεύουμε στην κοινωνική δυναμική του αθλητισμού και στο βαθμό που μας αναλογεί στηρίζουμε και υπηρετούμε το μαζικό αθλητισμό. Επιπλέον, ο Διεθνής Μαραθώνιος Μέγας Αλέξανδρος αποτελεί μια πολύ καλή διαφήμιση για όλους τους Δήμους της Θεσσαλονίκης, σε διεθνές επίπεδο» δηλώνει ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος, καλώντας παράλληλα τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στη μεγάλη αυτή γιορτή του Σαββατοκύριακου.

Ο 11ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» διοργανώνεται από τον ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., την AIMS, με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και υποστηρίζεται από τους θεσμικούς πολιτειακούς φορείς, καθώς και τους εθελοντικούς φορείς υποστήριξης, όπως αυτοί φαίνονται στον επίσημο δικτυακό τόπο της διοργάνωσης www.alexanderthegreatmarathon.org και www.atgm.gr.

Επίσης, ο Δήμος Δέλτα καλεί τους πολίτες την Κυριακή 3 Απριλίου 2016 από τις 8.30 το πρωί, να υποδεχθούν και να χειροκροτήσουν τους αθλητές – δρομείς του 11ου Μαραθωνίου που θα περάσουν μέσα από την Δημοτική Κοινότητα Διαβατών.

Αναλυτικά η διαδρομή:

Στο πρώτο χιλιόμετρο της διαδρομής οι δρομείς βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, τον οποίο και θα ακολουθήσουν για τα επόμενα 8 χλμ., μέχρι τη Χαλκηδόνα.

Στο 8ο χλμ. οι αθλητές εισέρχονται στην πόλη της Χαλκηδόνας.

Στο 9ο χλμ. συναντούν τη διασταύρωση των δρόμων για Βέροια και Θεσσαλονίκη.

Μετά τη Χαλκηδόνα, οι αθλητές περνούν το 10ο χλμ.

Στο 13ο χλμ. ο δρόμος περνά με γέφυρα πάνω από τον Αξιό ποταμό.

Το 15ο χλμ. είναι πριν από το χωριό Γέφυρα.

Το 17ο χλμ. είναι στη δεύτερη έξοδο του χωριού Γέφυρα.

Το 20ο χλμ. βρίσκεται μετά τη διασταύρωση με την έξοδο του Αγίου Αθανασίου, στην εθνική οδό.

Το 25ο χλμ. βρίσκεται λίγο μετά τη διασταύρωση του δρόμου για Νέα Αγχίαλο.

Το 27ο χλμ. είναι στο ύψος των εγκαταστάσεων της μεταλλουργίας «ΣΙΔΕΝΟΡ».

Το 28ο χλμ. περνά πάνω από το Γαλλικό ποταμό.

Στο 30ο χλμ. οι αθλητές περνούν από την Ιωνία (Διαβατά).

Το 32ο χλμ. είναι στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων της ΕΚΟ.

Στο 35ο χλμ. βρίσκεται στο κέντρο του Κορδελιού, στην οδό Μοναστηρίου.

Στο 38ο χλμ. οι δρομείς στρίβουν δεξιά στην οδό Γιαννιτσών.

Στο 39ο χλμ. οι δρομείς στρίβουν δεξιά στην οδό Δάφνης και λίγο μετά αριστερά στην οδό Κουντουριώτου.

Το 40ο χλμ. είναι στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Το 41ο και 42ο χλμ. είναι στη Λεωφόρο Νίκης.

O τερματισμός  βρίσκεται στην Παραλία Θεσσαλονίκης – Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου (ύψος Αγάλματος Μεγάλου Αλεξάνδρου)