Πακιστανός κρατούσε ομήρους 13 μετανάστες εντός εγκαταλελειμμένης επιχείρησης στην Ιωνία


Σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην ευρύτερη περιοχή του Εχεδώρου, εντοπίστηκαν να κρατούνται παρά τη θέλησή τους 13 μετανάστες.

Τα άτομα απελευθέρωσαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, έπειτα από συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας. Για την υπόθεση συνελήφθη 20χρονος Πακιστανός, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, σε βάρος του οποίου αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου σχημάτισαν δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της παράνομης κατακράτησης, της εκβίασης και της παράνομης μεταφοράς – προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης παράτυπων αλλοδαπών και παράνομης κατακράτησής τους, μεσημεριανές ώρες χθες, εντός εγκαταλελειμμένης επιχείρησης στην περιοχή της Ιωνίας, εντοπίστηκαν τόσο ο συλληφθείς, όσο και οι 13 αλλοδαποί (μεταξύ τους υπήκοοι Αφγανιστάν, Συρία και Πακιστάν), μεταξύ των οποίων και έξι συνοδευόμενοι ανήλικοι, άπαντες στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο δράστης, μαζί με συνεργούς του, τα στοιχεία των οποίων δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη, απαιτούσαν εκβιαστικά από τους παράτυπους αλλοδαπούς χρηματικά ποσά, προκειμένου να τους απελευθερώσουν.

Ο συλληφθείς, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την ταυτοποίηση και των υπολοίπων εμπλεκομένων στην υπόθεση.

 

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: voria.gr