Παραιτήθηκε από την Προεδρία της “Αλυκονίδας” η Ελένη Μπαλογιάννη


Τι αναφέρει στη σχετική επιστολή παραίτησης;

Την παραίτησή της από την προεδρία του ΔΣ της «Αλκυονίδας», του διαδημοτικού φορέα (Δέλτα, Χαλκηδόνας, Ωραιοκάστρου) που συστάθηκε για τη μέριμνα των αδέσποτων ζώων, υπέβαλε η Ελένη Μπαλογιάννη.

«Θέτω στη διάθεσή σας τη δική μου παραίτηση από τη θέση της προέδρου της Αλκυονίδας, εάν κρίνετε ότι αυτό θα διευκόλυνε τη μελλοντική λειτουργία του Συνδέσμου», σημειώνει η κ. Μπαλογιάννη σε σχετική επιστολή της προς τους δημάρχους Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη, Χαλκηδόνας Σταύρο Αναγνωστόπουλο και Ωραιοκάστρου Παντελή Τσακίρη.

Η κ. Μπαλογιάννη φέρεται να απόφασισε να παρατηθεί ενώ συμμετέχει στην «Αλκυονίδα» ως εκπρόσωπος του δήμου Δέλτα, έπειτα από τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από την πλευρά του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.

Επιχειρώντας έναν μίνι απολογισμό του πρώτου μήνα της θητείας της στην προεδρία της «Αλκυονίδας», υπογραμμίζει ότι ήδη έχει υποδειχθεί ο χώρος όπου μπορεί να δημιουργηθεί το καταφύγιο αδέσποτων, ενώ προετοιμάζεται και πλήρης φάκελος για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης του εγχειρήματος από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται ότι κατά την πρόσφατη εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του διοικητικού συμβουλίου της «Αλκυονίδας», ο δήμος Δέλτα αποχώρησε καταγγέλλοντας την «παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων» και την ακύρωση της διαδημοτικής συνεννόησης για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης, αποχώρησε δυσαρεστημένος από την διαδικασία εκλογής και ενημέρωσε τους εκπροσώπους των άλλων δήμων ότι ο Δήμος Δέλτα δεν θα συμμετέχει στον διαδημοτικό φορέα, έχοντας αποφασίσει να δημιουργήσει δική του δημοτική δομή και χώρους για την περισυλλογή και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων.