Παράσταση διαμαρτυρίας του ΓΕ.Λ Σίνδου


Σήμερα 23 Σεπτεμβρίου 2020 ο Διευθυντής, ο Υποδιευθυντής και εκπρόσωποι του Συλλόγου διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Σίνδου και αντιπροσωπεία μαθητών και γονέων, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κύριο Αντωνιάδη καθώς η κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Δήμαρχο δεν κατέστη δυνατή παρότι ζητήθηκε.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα προβλήματα του σχολείου που έχουν να κάνουν:
Α. Με την καθαριότητα του κτιρίου εν μέσω πανδημίας
Β. Με το ζήτημα των αιθουσών σε σχέση με τον αριθμό των μαθητών που στεγάζονται στο σύνολο του κτηρίου δεδομένου της συστέγασης τεσσάρων δομών εκπαίδευσης ( ΓΕΛ ΕΠΑΛ ΙΕΚ ΕΚ).
Γ. Εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια και αντίδραση όλων απέναντι στην προοπτική αλλαγής χρήσης της βιβλιοθήκης καθώς προτάθηκε να χρησιμοποιηθεί ως αίθουσα διδασκαλίας του ΕΠΑΛ.
Η βιβλιοθήκη δεν είναι ανενεργή αίθουσα. Ανήκει στο Γενικό Λύκειο, λειτουργεί ως δανειστική βιβλιοθήκη, χρησιμοποιείται συνεχώς για διάφορα projects και εργασίες αλλά και ως αίθουσα διδακτικών δραστηριοτήτων. Φτιάχτηκε με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ και απαγορεύεται ρητά και δια νόμου η αλλαγή χρήσης της.
Δ. Επίσης συζητήθηκαν με εκπροσώπους των μαθητών σε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας τα θέματα που έθεσαν ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και να οδηγηθεί η κατάληψη στη λύση της.
Ελπίζουμε τα αιτήματά μας να εισακουστούν και να δοθούν λύσεις για την καλή και ασφαλή λειτουργία του σχολείου.
*Ευχαριστούμε το σύλλογο διδασκόντων του ΓΕ.Λ Σίνδου για την αποστολή των πληροφοριών και της φωτογραφίας