Πραγματοποιήθηκε η δράση καθαρισμού και καλλωπισμού της Σίνδου


Από τις 07.30 το πρωί με την εποπτεία του Αντιδημάρχου Kαθαριότητας Γιώργου Κυριακίδη άρχισε ταυτόχρονα ο καθαρισμός  σε όλες τις γειτονιές της Σίνδου.

Περισσότεροo από 50 υπάλληλοι έκοψαν χόρτα έπλυναν δρόμους με μηχανήματα κλάδεψαν  δέντρα με γερανούς  καθάρισαν και απολύμαναν κάδους  απορριμμάτων σε όλη τη δημοτική κοινότητα Σίνδου.

“Σηματοδοτούμε την αυριανή παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος με μια συμβολική κίνηση στην έδρα του δήμου στη Σίνδο και μετά από τη λήξη των μέτρων για την πανδημία που έχουν τη δυνατότητα να κινηθούμε πιο ελεύθερα. Φέραμε όλα τα συνεργεία, όλες τις δυνάμεις του δήμου σε μια συλλογική και συνολική παρέμβαση για την καθαριότητα της Σίνδου” τόνισε ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης αναφερόμενος στην εκστρατεία καθαριότητας στη Σίνδο και συμπλήρωσε: ” Έχουμε ξεκινήσει από το πρωί και μπορεί να χρειαστεί να συνεχίσουμε και αύριο ανάλογα με το αποτέλεσμα των εργασιών”.
Ο δήμαρχος Δέλτα αναφερόμενος στις ιδιαιτερότητες του δήμου τόνισε τα εξής: “Είμαστε ένας δήμος με σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα που άπτονται σε χρόνιες παθογένειες. Οι κινήσεις μας στο θέμα “περιβάλλον” έχουν να κάνουν με την προστασία και την ασφάλεια του πολίτη άλλα και με την ευαισθησία μας και την αλληλεγγύη μας να αφήσουμε ένα πολύ καλύτερο περιβάλλον από αυτό που παραλάβαμε”.

Για τις ανάγκες της εκστρατείας καθαρισμού επιστρατεύτηκαν 52 υπάλληλοι της Καθαριότητας και τέσσερις επόπτες ενώ χρησιμοποιούνται  25 ειδικά μηχανήματα και ένα πλυντήριο κάδων απορριμμάτων.

Παράλληλα αποφρακτικά και υδροφόρες υπό τις οδηγίες του προέδρου της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρου Σταματάκη έλεγξαν και καθάρισαν όλα τα φρεάτια της Σίνδου, ενώ υδροφόρες χρησιμοποιήθηκαν για το πλύσιμο μεγάλων δρόμων.

“Η ιδέα ήταν του δημάρχου και υλοποιήθηκε με τη συνεργασία των Αντιδημαρχειών Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών και της ΔΕΥΑΔΔ” τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης και ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα η δράση θα συνεχιστεί και σε άλλες κοινότητες του δήμου Δέλτα. Ο Γιώργος Κυριακίδης ευχαρίστησε τους υπαλλήλους στην Αντιδημαρχία καθαριότητας που εργάστηκαν για τον καθαρισμό της Σϊνδου.

Στο μεταξύ στις εργασίες  συμμετείχε και μια ομάδα νέων από το ΚΕΘΕΑ –ΙΘΑΚΗ που ανέλαβε το βάψιμο των πεζοδρομίων στην είσοδο της κοινότητας.

Ο σχεδιασμός έγινε με εντολή του δημάρχου Δέλτα Γιάννη Ιωαννίδη, τη συνεργασία των Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Τεχνικών Υπηρεσιών κκ Γιώργου Κυριακίδη και Γιώργου Γλώσση, του προέδρου της ΔΕΥΑΔΔ Σπύρου Σταματάκη και του άμισθο συμβούλου του δημάρχου Δέλτα, αρμόδιου για θέματα της κοινότητας Σίνδου, Νίκου Γλερίδη.