Σήμερα και αύριο για 25η χρονιά τα "Δημήτρια" στην Βραχιά


Σήμερα και αύριο για 25η χρονιά τα “Δημήτρια” στην Βραχιά

Στις 25 και 26 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα «Δημήτρια» στον χώρο της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου της Τοπικής Κοινότητας Βραχιάς, όπως έχει καθιερωθεί εδώ και 25 χρόνια. Οι διήμερες εκδηλώσεις διοργανώνονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχιάς, υπό την αιγίδα του Δήμου Δέλτα και του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού.

Τα «Δημήτρια» πραγματοποιούνται προς τιμήν της εορτής του Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της Βραχιάς. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν την περιφορά της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, πανηγυρική Θεία Λειτουργία και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τοπικούς Συλλόγους.

«Ο τόπος μας, ο δήμος Δέλτα, έχει δυνατή σχέση με τη γη και την λαϊκή και θρησκευτική μας παράδοση. Οι πολιτιστικοί μας σύλλογοι μετρούν δεκαετίες ζωής και δράσης. Οι γιορτές μας έρχονται από το παρελθόν και υπενθυμίζουν με τρόπο γνήσιο τη θεμελιώδη και ακατάλυτη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Τις επόμενες μέρες στη Βραχιά τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου και καλούμε όλους τους δημότες μας αλλά και τους Θεσσαλονικείς να συμμετάσχουν σ’ αυτή τη σπουδαία γιορτή» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.

Το πρόγραμμα των «Δημητρίων» έχει ως εξής:

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Τρίτη 25 Οκτωβρίου

18:00 Μέγας Εσπερινός

19:30 Περιφορά Εικόνας Αγίου Δημητρίου

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου

7:30 Θεία Λειτουργία, Πανηγυρική Δοξολογία

19:00 Παραδοσιακοί Χοροί από τα Χορευτικά Συγκροτήματα:

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Νεοχωρούδας ο Μέγας Αλέξανδρος

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Πενταλόφου

  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας

  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Βραχιάς

 

161024-dhmhtria-2016