Συνελήφθη μέλος σπείρας που “άνοιγε” επιχειρήσεις στη Σίνδο


Ξημερώματα Τρίτης (02-08-2022), αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εντόπισαν και συνέλαβαν στην περιοχή του Άγιου Αθανασίου ημεδαπό, μέλος εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος ενέχεται σε διαρρήξεις επιχειρήσεων στις ευρύτερες περιοχές Σίνδου και Αγίου Αθανασίου.

Πρόκειται για 24χρονο άντρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκηδόνας για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές κατά συρροή, τετελεσμένες και σε απόπειρα και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Όπως προέκυψε από την έρευνα ανωτέρω αστυνομικών, ο συλληφθείς, μαζί με επτά (7) ακόμη συνεργούς του, από 30-07-2022 έως και 02-08-2022, με φορτηγό όχημα που αφαίρεσαν από την περιοχή της Σίνδου, προχώρησαν σε διαρρήξεις τριών (3) εταιρειών αφαιρώντας από τις εγκαταστάσεις δύο (2) εξ’ αυτών ηλεκτρολογικό υλικό συνολικής αξίας περίπου (34.000) ευρώ κι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ προκάλεσαν και φθορές κατά τη δράση τους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του.

*Φωτογραφία Αρχείου

Με πληροφορίες από: cityportal.gr