Βραβεύθηκε η Τράπεζα αίματος του Δήμου Δέλτα


Βραβεύθηκε η Τράπεζα αίματος του Δήμου Δέλτα

Το Τμήμα Αιμοδοσίας και η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Δέλτα τιμήθηκαν από τους Διευθυντές των Νοσοκομείων Θεσσαλονίκης το Σάββατο 11 Ιουνίου «για τη δραστηριότητα που ανέπτυξαν στον τομέα της εθελοντικής προσφοράς αίματος και για την πολύτιμη συμβολή του στη διάδοση της ιδέας του εθελοντή αιμοδότη». Σημειωτέον ότι η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Δέλτα προσέφερε 2.500 μονάδες αίματος στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου.

Με αφορμή τη βράβευση, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η βράβευση αυτή δεν απευθύνεται μόνο σε όσους διοργανώνουν τις εθελοντικές αιμοδοσίες, αλλά κυρίως στους εκατοντάδες εθελοντές αιμοδότες του κατοικούν στο Δήμο μας και ανταποκρίνονται κάθε φορά στο κάλεσμα για αιμοδοσία. Ευχαριστούμε όσους φορείς, συλλόγους και πρόσωπα συμμετέχουν στις αιμοδοσίες, όσους βοήθησαν ώστε να αυξήσουμε κατά 30% τις φιάλες τα τελευταία δύο χρόνια. Η αιμοδοσία είναι ουσιαστική πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης. Οφείλουμε όλοι να σκεφτούμε την αγωνία των ανθρώπων που χρειάζονται αίμα και να αιμοδοτήσουμε».

Η εκδήλωση για προσφορά των Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στέλνοντας ένα μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Δέλτα εκπροσώπησε η Δημοτική Σύμβουλος Ελένη Νικολτζούκη η οποία παρέλαβε το βραβείο.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Διοικητής της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας Γ. Κίρκος και ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης Ευ. Πλωμαρίτης.

image