11 Ιουνίου-11 Σεπτεμβρίου οι δηλώσεις για το κτηματολόγιο του Δήμου Δέλτα


Αφορά τις δημοτικές κοινότητες: Σίνδου, Χαλάστρας, Καλοχωρίου, Κυμίνων και Νέων Μαλγάρων.

Στις 11.06.2018 ξεκινά η υποβολή Δηλώσεων Κτηματολογίου για το Δήμο Δέλτα και συγκεκριμένα στις Δημοτικές Κοινότητες Σίνδου, Χαλάστρας, Καλοχωρίου, Κυμίνων και Νέων Μαλγάρων.

Οι δικαιούχοι, μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου, θα μπορούν να δηλώσουν τα δικαιώματά τους στα Γραφεία Κτηματογράφησης που θα λειτουργούν στη Σίνδο επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 9 (Κτίριο  ΚΕΠΕΣ) ή ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr

Τα Γραφεία Κτηματογράφησης λειτουργούν κατά τη δοκιμαστική περίοδο (δηλαδή ως τις 8 Ιουνίου) τις εργάσιμες ημέρες από τις 8:00 έως τις 15:00.

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο τηλέφωνο επικοινωνίας του Γραφείου Κτηματογράφησης Σίνδου: 2310795900 (φαξ 2310795777) ή ενημερωθείτε μέσω της ιστοσελίδας www.ktimathessaloniki.gr (θα ανοίξει το επόμενο χρονικό διάστημα).

Οι πολίτες που διαμένουν στην ημεδαπή έχουν στην διάθεσή τους τρεις (3) μήνες προθεσμία για να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους, δηλαδή μέχρι τις 11.09.2018, ενώ οι διαμένοντες στο εξωτερικό έχουν προθεσμία έξι (6) μηνών, δηλαδή μέχρι τις 11.12.2018.

Η υποβολή δηλώσεων είναι υποχρεωτική για όλους και αφορά στο δικαίωμα επί του ακινήτου και όχι στο ακίνητο. Οδηγίες προς τους δικαιούχους καθώς και τα ειδικά έντυπα δήλωσης δικαιώματος θα διατίθενται στα γραφεία κτηματογράφησης και μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr.

Η μη υποβολή δήλωσης συνεπάγεται τις κατά το νόμο προβλεπόμενες κυρώσεις. Σύμφωνα με την Ελληνικό Κτηματολόγιο, τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογράφησης, θα καταγραφούν στις Πρώτες Εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοποιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμενες προθεσμίες, θα περιέλθουν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου. Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο, οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας, δηλαδή μέχρι και τις 11.09.2018 & 11.12.2018 αντίστοιχα, για να υποβάλλουν την δήλωση τους, προκειμένου να αποφύγουν πρόσθετες επιβαρύνσεις στο μέλλον.

Εν καιρώ θα γνωστοποιηθούν οι ημερομηνίες διεξαγωγής σχετικών εκδηλώσεων και ημερίδων που θα πραγματοποιηθούν, προκειμένου να ενημερωθούν έτι περαιτέρω οι πολίτες και όλοι οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες.