1ο ΕΠΑ.Λ Σίνδου: Συμμετοχή στην ημερίδα για την Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus +


Στα πλαίσια του απόηχου του εορτασμού της ημέρας της Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα για την Αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus +, την Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης υπό του Διευθυντή κου Χρήστου Ρουμπίδη, στο Αμφιθέατρο των ΕΠΑ.Λ. – Ε.Κ. Ευόσμου, στους τομείς της Σχολικής & Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, με τίτλο: «ΣΥΖΗΤΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ, ΔΡΑΣΕΙΣ, ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ», και πως αυτές μπορούν να αξιοποιηθούν.

Στην ημερίδα συμμετείχαν Γυμνάσια, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. & Ε.Κ. της Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης με έργα τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι:

  • Χρήστος Ρουμπίδης, Διευθυντής Δ.Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης,
  • Άγγελος Χαριστέας, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας,
  • Κλεάνθης Μανδαλιανός, Δήμαρχο Ελευθερίου – Κορδελιού & Ευόσμου.

Τιμώμενος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της Ημερίδας ήταν ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κος Σχοινάς συνομίλησε με ομάδα μαθητών & μαθητριών και απάντησε σε ερωτήσεις τους σχετικά με θέματα που αφορούν τους νέους και την ευρωπαϊκή προοπτική.

Την όλη συζήτηση συντόνισε ο κ. Κωσταντίνος Βασιλείου, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Eduact και πρεσβευτής STEM προγραμμάτων & διαγωνισμών ρομποτικής της FIRST® στην Ελλάδα του οποίου η βοήθεια ήταν καταλυτική.

Αξίζει να αναφερθεί η ευχάριστη μουσική έκπληξη.

Την άψογη οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκαν οι:

  • Ιωάννης Βιόπουλος, Διευθυντής 2ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου &
  • Γιώργος Χριστακάκης, Διευθυντής του Ε.Κ Ευόσμου.

Την ηλεκτρονική επιμέλεια είχε ο κος Γεώργιος Αρναούτογλου, Υποδιευθυντής του Ε.Κ Ευόσμου.

Φυσικά πλήθος εκπαιδευτικών των δύο παραπάνω σχολικών μονάδων ήταν παρόντες και στη διάθεση όλων μας προκειμένου να μας διευκολύνουν σε οτιδήποτε χρειαζόμασταν.

Το σχολείο μας, το 1ο ΕΠΑ.Λ. Σίνδου συμμετείχε στην Ημερίδα με έντυπο υλικό από τα προγράμματα που υλοποιήσαμε και παρουσιάσαμε «Καλές Πρακτικές Διαχείρισης & Υλοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Erasmus +» καθώς και τις εμπειρίες που αποκόμισαν μαθητές μας από την συμμετοχή τους σε αυτά.

Τέλος, οι κοι Χρήστος Ρουμπίδης, Μαργαρίτης Σχοινάς, Άγγελος Χαριστές & Κωνσταντίνος Βασιλείου περιηγήθηκαν από τα Stand των σχολείων και συνομίλησαν με μαθητές κι εκπαιδευτικούς.

Μία πολύ όμορφη γιορτή για την Ευρώπη ολοκληρώθηκε αφήνοντας σε όλους μας τις καλύτερες εντυπώσεις από κάθε άποψη.

Κε Χρήστο Ρουμπίδη, κε Ιωάννη Βιόπουλε & κε Γεώργιε Χριστακάκη σας ευχαριστούμε από καρδιάς κι ευελπιστούμε και σε άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στο μέλλον.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ

 

 

*Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του 1ου ΕΠΑ.Λ Σίνδου κυρία Σαββίδου Αντιγόνη για την αποστολή των πληροφοριών και των φωτογραφιών