300 νέους κάδους απορριμμάτων παρέλαβε ο Δήμος Δέλτα


Με καινούργιους κάδους απορριμμάτων ανανεώνεται σταδιακά ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός στις εννιά κοινότητες και στις περιοχές όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις στα όρια του Δήμου Δέλτα.

Σήμερα έφτασαν στην αντιδημαρχία καθαριότητας οι πρώτοι 300 κάδοι απορριμμάτων και την ερχόμενη εβδομάδα θα μοιραστούν στις κοινότητες αντικαθιστώντας παλιούς φθαρμένους κάδους που επί πολλά χρόνια δεν έχουν επισκευαστεί ή αντικατασταθεί.

Στην παραλαβή ήταν παρόν ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης.
«Παρά τις ματαιώσεις και τις αναβολές πολλών προγραμμάτων λόγω των δύσκολων συνθηκών που διανύουμε και λειτουργούμε εξαιτίας της εξέλιξης της πανδημίας, εμείς υλοποιούμε ένα συνολικό σχέδιο με προτεραιότητες ενεργειών που θα συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας καθώς και στη μείωση του λειτουργικού κόστους εντός του 2021», τόνισε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο κ Ιωαννίδης ανακοίνωσε τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες της διοίκησης του Δήμου Δέλτα για Καθαριότητα- Ανακύκλωση και Κυκλική Οικονομία .

«Όπως έχουμε ήδη εξαγγείλει προχωράμε στην ολοκλήρωση της αγοράς μηχανοκίνητου εξοπλισμού για την ενίσχυση του στόλου της υπηρεσίας καθαριότητας μέσα στο 2021.

Ολοκληρώνουμε την αγορά ακόμη 1000 νέων κάδων απορριμμάτων και ανταλλακτικών για την επισκευή των υφιστάμενων. Σχεδιάσαμε την προμήθεια 14 βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων, ενώ ήδη σχεδιάσαμε και μελετήσαμε την ίδρυση και την δημιουργία πράσινου σημείου στον δήμο μας στην ευρύτερη περιοχή της Σίνδου, καθώς και την δημιουργία κινητού πράσινου σημείου τα οποία θα καταθέσουμε για έγκριση στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας και στο ΥΜΕΠΕΡΑ αντίστοιχα.

Δρομολογούμε την υλοποίηση της προγραμματικής σύμβασης με την κοινοπραξία φορέων (ΚΟΙΝΣΕΠ) «ΤΑ ΠΑΝΤΑ RE-», που περιλαμβάνει τη συλλογή τη μεταφορά και την ανακύκλωση τηγανέλαιων. Ήδη ήρθαμε σε επαφή με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου ώστε η υλοποίηση να γίνεται με τη συμμετοχή των σχολείων για την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές και κατ’ επέκταση στην τοπική κοινωνία.

Παράλληλα είναι σε πλήρη εξέλιξη μια σειρά ενεργειών για την συμμετοχή του Δήμου Δέλτα σε νέα προγράμματα σχετικά με την Ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία. Φιλοδοξούμε να γίνουμε ένας πρωτοπόρος δήμος ενισχύοντας τόσο την οικολογική συνείδηση των πολιτών με στοχευόμενες πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα αποσκοπούν πρωτίστως στην ανάπτυξη της περιοχής μας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής που ζούμε», τόνισε ο κ Ιωαννίδης.
«Η υπόσχεση που δώσαμε για την αντικατάσταση τω ν κατεστραμμένων κάδων, θα αρχίσει να υλοποιείται από την ερχόμενη Δευτέρα, όταν θα γίνει η τοποθέτηση των πρώτων 300 νέων κάδων σε όλες τις κοινότητες του δήμου Δέλτα και σε μη κατοικημένες περιοχές όπου δραστηριοποιούνται επιχειρήσεις» τόνισε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης.