93 φιάλες Αίματος συγκεντρώθηκαν από την αιμοδοσία στα Νέα Μάλγαρα


Συνεχίστηκε η επιτυχημένη δράση του ΚΠΟΔΔ για συλλογή Αίματος και ενίσχυση της τράπεζας του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας  με την Αιμοδοσία που έλαβε χώρα την Κυριακή στα Νέα Μάλγαρα με τη συμμετοχή ομάδας εθελοντών προέρχονταν από το μητρώο που δημιούργησε ο ΚΠΟΔΔ.

Η  νέα βάση δεδομένων στην οποία δήλωσαν συμμετοχή δεκάδες πολίτες από όλον το Δήμο, για να συμμετέχουν σε δράσεις  στους τομείς  ενδιαφέροντος τους ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά την Κυριακή.

Η αιμοδοσία που έλαβε χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων από νοσηλευτές και γιατρό του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης είχε σαν αποτέλεσμα τα συγκέντρωση 93 φιαλών αίματος για το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας μέσα σε διάστημα 4 ωρών.

Την εθελοντική αιμοδοσία τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης ο οποίος συνεχάρη τον πρόεδρο του ΚΠΟΔΔ Βαγγέλη Χαλβατζή για την πρωτοβουλία και τα μέλη του Οργανισμού που διοργάνωσαν με επιτυχία αυτήν την εκδήλωση. Επίσης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την αλληλεγγύη και την προσφορά τους.

Οι αιμοδότες που έδωσαν το παρόν ξεπέρασαν τους 110, ωστόσο κάποιοι δε κατάφεραν να δώσουν αίμα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για επόμενη αιμοδοσία του ΚΠΟΔΔ. Η αιμοδοσία ξεκίνησε στις 09:30 το πρωί και διήρκησε μέχρι τις 13:30 το μεσημέρι καθώς  δόθηκε παράταση μισής ώρας λόγω μεγάλης προσέλευσης κόσμου.

Στην αιμοδοσία έδωσαν το παρόν ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Κυριακίδης ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπικής Οικονομίας και Αξίου Φάνης Αλμπάνης,  η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Βούλα Ελευθεριάδου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Διονύσης Λιακόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσα Γεωργιάδου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Η εθελοντική αιμοδοσία του ΚΠΟΔΔ θα συνεχιστεί:

  • Σάββατο 23 Μαΐου στα Διαβατά,  Πολιτιστικό Κέντρο (09: 30- 13:00)
  • Σάββατο 30 Μαΐου στο Καλοχώρι,  ΚΑΠΗ (09.30-13.00)
  • Κυριακή 31 Μαΐου συνεδριακό κέντρο Σίνδου .