Νέα Μάλγαρα: Ενημέρωση για τη δωρεά & μεταμόσχευση μυελού των οστών την Κυριακή 12/2


Με σύνθημα Δώσε Ελπίδα – Δώσε Ζωή ο Κοινωνικός & Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Δέλτα διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά & μεταμόσχευση μυελού των οστών στα Νέα Μάλγαρα την Κυριακή 12/2 στις 11:00 το πρωί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΠΟΔΔ:

ΔΩΣΕ ΕΛΠΙΔΑ – ΔΩΣΕ ΖΩΗ

Κάθε τέσσερα λεπτά κάποιος διαγιγνώσκεται με καρκίνο του αίματος.

Μοναδική ελπίδα σωτηρίας είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Τρεις στους δέκα ασθενείς βρίσκουν συμβατό δότη από τη οικογένεια τους. Η ζωή των άλλων επτά εξαρτάται από εθελοντές.

Ετησίως, πάνω από 50.000 ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο του αίματος, αναζητούν συμβατό δότη προκειμένου να μεταμοσχευτούν.

Αν είσαι:
Από 18 έως 45 χρόνων, σε καλή κατάσταση υγείας και πρόθυμος/η να βοηθήσεις ασθενή που χρειάζεται μεταμόσχευση:
Μπορείς να καταχωρηθείς ως εθελοντής δότης μυελού των οστών δίνοντας μικρό δείγμα αίματος ή σιέλου. Δίνοντας δείγμα δεν γίνεσαι απαραίτητα δότης!
Αν βρεθείς συμβατός/ή, θα κληθείς για δωρεά κυττάρων με λήψη αίματος, δίνοντας αίμα όπως στην αιμοδοσία.

Ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών είναι πολύ μικρός. Ιδιαίτερα η αύξηση των Ελλήνων εθελοντών δοτών μυελού των οστών είναι απαραίτητη γιατί η κοινή γενετική καταγωγή μεγαλώνει την πιθανότητα συμβατότητας. Αυξάνοντας τους εθελοντές, αυξάνονται οι πιθανότητες εύρεσης συμβατού δότη για μεταμόσχευση ασθενή.

Σκέψου ότι μπορεί να είσαι το μοναδικό άτομο που έχει τη δύναμη να σώσει έναν άνθρωπο που πάσχει από λευχαιμία ή άλλο σοβαρό αιματολογικό νόσημα.

Εάν ενδιαφέρεσαι να ενημερωθείς και να δώσεις δείγμα έλα την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023 στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Νέων Μαλγάρων στις 11.00 πμ