8η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού στο Καλοχώρι


Διαβάστε το πλήρες πρόγραμμα.

Η 8η Οικογιορτή Γαλλικού Ποταμού θα πραγματοποιηθεί στις 14 Οκτωβρίου στο Πάρκο Κερκύρας, στο Καλοχώρι, με τη διοργάνωση του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Θερμαϊκού Κόλπου και του Δήμου Δέλτα, υπό την αιγίδα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Δέλτα (ΚΠΟΔΔ).

Η Οικογιορτή θα περιλαμβάνει:

  • Έκθεση βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνίας
  • Μίνι ξεναγήσεις
  • Ορνιθοπαρατήρηση
  • Περιβαλλοντικά παιχνίδια
  • Εργαστήρια
  • Απελευθέρωση πουλιών

Συμμετέχει η Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea, η εθελοντική οργάνωση Δράση για την Άγρια Ζωή, η Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου και ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Καλοχωρίου. Τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλοχωρίου θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, ενώ ο Λαογραφικός Σύλλογος «Κασκάρκα» θα παρουσιάσει το έθιμο «Μητζιά».

«Ο Δήμος Δέλτα είναι ο Δήμος της μητροπολιτικής Θεσσαλονίκης που έχει σχέση καθημερινής επαφής με το φυσικό περιβάλλον, είτε μέσω των αγροτοκτηνοτροφικών καλλιεργειών, της αλιείας και των οστρακολαλλιεργειών είτε μέσω του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού. Η ανάπτυξη της σχέσης των ανθρώπων με το περιβάλλον είναι μια καθημερινή άσκηση η οποία παραμένει πάντοτε μια θετική πρόκληση. Η 8η Οικογιορτή, στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι και φορείς με βαθιά γνώση και εμπειρία γύρω από το θέμα αυτό, είναι μια ευκαιρία για να έρθουμε σε επαφή με τη φύση όχι μόνο οι δημότες μας αλλά και οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης» δηλώνει σχετικά ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος.

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δραστηριότητες για παιδιά

10:30-11:30: «Εικαστικό εργαστήριο χειροτεχνίας και ζωγραφικής με θέματα από τον κόσμο των ζώων και των πουλιών του υγροτόπου» με την Βιβλιοθήκη Καλοχωρίου

11:00-12:00: «Οι μικροί θαλασσοπόροι του Θερμαϊκού», εργαστήριο με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea

11:30-12:30: «Εργαστήριο upcycling: Τα ανακυκλώσιμα υλικά γίνονται τέχνη», με την ομάδα Mosaicists

12:30-13:00: Παρουσίαση χορευτικού προγράμματος από το παιδικό τμήμα του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Καλοχωρίου

13:00: Απελευθέρωση πουλιών από τη Δράση για την Άγρια Ζωή

Εργαστήρια – σεμινάρια

11:00-12:00: «Τα βότανα του τόπου μας: συλλογή, ιδιότητες, χρήσεις», Βότανα Πάικου – Δημήτρης Κουσίδης

12:00 Δημιουργική ανακύκλωση: κατασκευή μικρών πιάτων και μπολ από εφημερίδα, Κατερίνα Μιχαλάκη