Αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο Δήμο Δέλτα από την καύση γεωργικών υπολειμμάτων


Παρά τη σχετική απαγόρευση οι καύσεις συνεχίζονται.

Επικίνδυνες καταστάσεις στους δρόμους της δυτικής Θεσσαλονίκης με τους οδηγούς χθες το βράδυ να μην έχουν σχεδόν καθόλου ορατότητα από την ανεξέλεγκτη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών από τους αγρότες.

 

Χθες οι οδηγοί στη δυτική Θεσσαλονίκη δεν μπορούσαν να δουν ούτε  στο μισό μέτρο καθώς οι δρόμοι γέμισαν καπνό απ’ τα χωράφια, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί λόγω της άπνοιας και της υγρασίας.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον δήμο Δέλτα και λαμβάνει διαστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δραματικές οι εκκλήσεις από κατοίκους της περιοχής, με μηνύματα στο Ράδιο Θεσσαλονίκη:

«Αυτή την στιγμή στη Βραχιά η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.. μέσα στο αμάξι με αλάρμ και δεν βλέπουμε στο μισό μέτρο με παιδί μέσα στο αμάξι… κάντε κάτι…»,

«Στον δρόμο απο Χαλκηδόνα προς Άδενδρο, Βραχιά κτλ. Δεν βλέπεις ούτε φώτα, ούτε δρόμο! Τίποτα! Θα σκοτωθούμε!».

Έκκληση μέσω του Ράδιο Θεσσαλονίκη απηύθυνε και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας Μανώλης Τσολάκης, να σταματήσουν οι αγρότες την ανεξέλεγκτη καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών.

 

Να υπενθυμίσουμε πως πριν λίγες ημέρες o Δήμος Δέλτα είχε απαγορεύσει τις καύσεις γεωργικών υπολειμμάτων. Δυστυχώς η απόφαση αυτή δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα.

 

 

Πηγή: thessnews.gr