Δήμος Δέλτα: Προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με άλλους τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκης


Για την κατασκευή πλευρικών διοδίων σε Ωραιόκαστρο, Χαλάστρα και Νέα Μάλγαρα.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας πρόκειται να προσφύγουν πέντε δήμοι της Θεσσαλονίκης σχετικά με την πρόσφατη υπουργική απόφαση για την κατασκευή τεσσάρων πλευρικών διοδίων της Εγνατίας Οδού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου Ωραιοκάστρου, ο δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης, επανέλαβε ότι τάσσεται κατά της λειτουργίας των διοδίων Ωραιοκάστρου και κατά της κατασκευής πλευρικών διοδίων, μετά και τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην ΠΕΔ-ΚΜ.

Όπως ανέφερε μάλιστα «οι δήμοι Ωραιοκάστρου, Παύλου Μελά, Ευόσμου, Δέλτα και Χαλκηδόνας έχουμε λάβει απόφαση δημοτικών συμβουλίων κατά της κατασκευής και λειτουργίας των συγκεκριμένων διοδίων. Επίσης και οι πέντε δήμοι έχουμε συναποφασίσει ότι θα προσφύγουμε στο ΣτΕ και αυτό που ζητήσαμε από την ΠΕΔ-ΚΜ είναι τη νομική της στήριξη, όπως και τη νομική στήριξη της ΚΕΔΕ» τόνισε.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι σε συνάντηση των πέντε δημαρχών (Ωραιοκάστρου, Π. Μελά, Ευόσμου, Δέλτα και Χαλκηδόνα) παρουσία του προέδρου της Εγνατίας Οδού Απόστολου Αντωνούδη και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Άρη Ξενόφος, είχε συμφωνηθεί ότι οι διερχόμενοι πολίτες, που εργάζονται στη ΒΙ.ΠΕ της Σίνδου, εφόσον κατασκευαστούν διόδια, δεν θα πληρώνουν για τη διέλευσή τους.

«Εμείς τώρα ενημερωνόμαστε ότι αποφασίστηκε ότι μόνο οι άνεργοι θα δικαιούνται δωρεάν διέλευσή τους. Επίσης υπήρχε η δέσμευση ότι δεν θα κατασκευαστούν πλευρικά διόδια, ωστόσο τώρα βλέπουμε ότι προχωρά η αδειοδότηση πλευρικών διοδίων. Θα παρακαλέσω να σεβαστούμε επιτέλους τους πολίτες αυτής της χώρας και μην τους εμπαίζουμε» συμπλήρωσε και κατέληξε: Τα εισοδήματα των συμπολιτών μας, πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι πλέον είναι μετρημένα».

 

Πηγή: voria.gr