Αυτοψία μελών της Συντονιστικής Επιτροπής και του Στρατηγού Μπαντουβάκη στα Διαβατά


Το Σάββατο 9 Απριλίου μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και ο Περιφερειακός Διευθυντής της ΕΛΑΣ Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος κ.Μπαντουβάκη επισκέφθηκαν τα Διαβατά για να επιθεωρήσουν τον χώρο που προτάθηκε για να γίνει το νέο Αστυνομικό Τμήμα Διαβατών. Τον Δήμο εκπροσώπησε η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Διαβατών κα. Μιχελή. Η συνάντηση κράτησε περίπου 3 ώρες.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν η Συντονιστική Επιτροπή έχει προτείνει δυο πιθανά μέρη για την δημιουργία του νέου Αστυνομικού Τμήματος στα Διαβατά. Τα μέρη αυτά είναι ο Διόνυσος και το κτήριο της παλιάς Κοινότητας Διαβατών. Για τον Διόνυσο η Επιτροπή Αγώνα είχε προσκομίσει αναλυτική μελέτη στο προηγούμενο ραντεβού που είχε γίνει μεταξύ των τριών μερών και ο κ. Μπαντουβάκης είχε ολοκληρωμένη εικόνα. Έμενε μονάχα να επισκεφθεί και το κτήριο της παλιάς Κοινότητας Διαβατών και να είναι πλήρως ενήμερος και για τις δύο επιλογές.

Αμφότερα τα κτήρια έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Ο χώρος στον Διόνυσο φαντάζει μοναδικός και ιδανικός, έχει μεγάλο περιβάλλον χώρο για να μπορεί να φιλοξενήσει τα περιπολικά και λοιπά οχήματα του Αστυνομικού Τμήματος και βρίσκεται σε σημείο εύκολα προσβάσιμο. Το κτήριο αυτό είναι ιδιοκτησίας του Αγροτικού Συνεταιρισμού Διαβατών και μοναδικό του μειονέκτημα αποτελεί το ενοίκιο που πρέπει να καταβάλει ο Δήμος.

Σε αντίθεση με τον Διόνυσο, το κτήριο της παλιάς Κοινότητας Διαβατών είναι δημοτικό και δεν έχει κανένα μηνιαίο κόστος η χρήση του από τον Δήμο. Το κτήριο αυτό θα φάνταζε ιδανική επιλογή από άποψη κόστους για να γίνει το νέο Αστυνομικό Τμήμα Διαβατών αλλά όπως μας ενημέρωσε πρώην μέλος της Συντονιστικής ο χώρος αυτός δεν μπορεί να γίνει άμεσα Αστυνομικό Τμήμα καθώς δεν προβλέπετε από τις χρήσεις γης. Η διαδικασία της αλλαγής χρήσεις γης είναι χρονοβόρα, πράγμα το οποίο κάνει την επιλογή αυτή μακρινή πράγμα που δεν θέλουν οι κάτοικοι των Διαβατών καθώς απαιτούν άμεσες λύσεις και όχι μακρινές.

**Εκ παραδρομής γράφτηκε ότι ο Δήμαρχος ήταν παρόν στην αυτοψία που έγινε στα Διαβατά. Ο Δήμαρχος κανόνισε την συνάντηση αλλά δεν παρευρέθηκε και τον Δήμο εκπροσώπησε η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κα. Μιχελή.

Διαβάστε επίσης: