Άγνωστοι παραβίασαν & προκάλεσαν καταστροφές στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κυμίνων – Μαλγάρων


Επίθεση από αγνώστους σημειώθηκε στην Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κυμίνων – Μαλγάρων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΥΑΔΔ η ΕΕΛ παραβιάστηκε μεταμεσονύκτιες ώρες της 27ης Ιουλίου. Από την ΕΕΛ αφαιρέθηκαν καλώδια χαλκού μήκους 400 μέτρων και μεταλλικά αντικείμενα. Ταυτόχρονα προκλήθηκαν σοβαρές φθορές, η αποκατάσταση των οποίων θα κοστίσει χιλιάδες ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΔΔ:

“Η Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Κύμινων – Μαλγάρων του Δ. Δέλτα συνιστά ένα Nέο έργο υποδομής βαρύνουσας σημασίας, δυναμικότητας 8.000 ισοδύναμων κατοίκων για την ικανοποίηση των αναγκών σε βάθος 20-ετίας, των οικισμών Κυμίνων και Μαλγάρων.
Το έργο βρίσκεται σε κατάσταση Πιλοτικής Λειτουργίας, με πρόνοια φύλαξης από Ιδιωτική Εταιρεία και ημερομηνία πλήρους παράδοσης στην ΔΕΥΑΔΔ, τον Αύγουστο του 2021, από την Ανάδοχο Εταιρεία.
Μεταμεσονύκτιες ώρες της 27ης Ιουλίου 2021, ή ΕΕΛ Κυμίνων – Μαλγάρων παραβιάστηκε από αγνώστους.
Αφαιρέθηκαν καλώδια χαλκού μήκους 400 μέτρων και μεταλλικά αντικείμενα από τις υφιστάμενες εν λειτουργία υποδομές, ενώ προκαλέστηκαν και φθορές στην εγκατάσταση.
Η Επιχείρηση έχει μεριμνήσει ήδη για την αγαστή λειτουργία της υποδομής μέχρι να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της ΕΕΛ, χωρίς να υπάρξει ταλαιπωρία για τους δημότες των Οικισμών Κυμίνων και Μαλγάρων.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η συνολική ζημία στην εγκατάσταση ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ.
Η ΔΕΥΑ Δ. Δέλτα ενημέρωσε άμεσα όλες τις εποπτεύουσες και διωκτικές αρχές, ασκώντας όλες τις προβλεπόμενα νόμιμες διαδικασίες.”