Ακόμα 4 χώροι φιλοξενίας προσφύγων στον νομό Θεσσαλονίκης. Δείτε που


Migrants and refugees waiting for buses after crossing the border between Hungary and Austria in Nickelsdorf, Austria 70 kilometers (43 miles) southeast of Vienna, Sunday, Sept. 13, 2015. (AP Photo/Ronald Zak)

Τη δημιουργία τεσσάρων ακόμα χώρων φιλοξενίας προσφύγων ανακοίνωσε ο Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην ενοικίαση βιομηχανικών εμπορικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Θα γίνουν νέοι χώροι φιλοξενίας προσφύγων στον δήμο Δέλτα;

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό διευκρίνισε ότι κανένας από τους παραπάνω χώρους δεν βρίσκεται στο Δήμο Δέλτα, ο οποίος, όπως τόνισε έχει ήδη επωμιστεί μεγάλο βάρος του προσφυγικού.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενους στους τέσσερις χώρους στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι λειτουργεί ήδη ο χώρος στο Ωραιόκαστρο, είναι έτοιμος ακόμη ένας στο Καλοχώρι ενώ ολοκληρώνονται σύντομα και οι εργασίες για τους δύο τελευταίους, στην ίδια περιοχή.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα πάντα με τον κ. Κυρίτση, σύντομα αναμένεται και η μεταφορά προσφύγων στο Βαγιοχώρι. Όπως, άλλωστε, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, σύμφωνα με τη σχετική πληροφόρηση που είχε από το στρατό, όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί.

Υπενθυμίζεται ότι στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης λειτουργούν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά, στο λιμάνι της πόλης, στο Ωραιόκαστρο και στα Λαγκαδίκια.

Σε ότι αφορά τη διαδικασία αποσυμφόρησης της Ειδομένης, ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για το Προσφυγικό εκτιμά πως το τελευταίο 15νθήμερο τουλάχιστον δύο χιλιάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν από την Ειδομένη σε κέντρα φιλοξενίας.

Πηγή Έθνος