Συνεχίζεται ο συνωστισμός στα λεωφορεία που εξυπηρετούν τη Δομή Φιλοξενίας στα Διαβατά


Σε νέες καταγγελίες προχωρούν οι οδηγοί του ΟΑΣΘ για τις μαζικές μετακινήσεις μεταναστών με λεωφορεία από τη δομή φιλοξενίας στα Διαβατά προς τη Θεσσαλονίκη.

Εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, σύμφωνα με την ομάδα Think Simple, ανησυχούν από την αδιάκοπη μετακίνηση μεταναστών σε μεγάλες ομάδες από τις δομές και προς αυτές καθημερινά και αδιάλειπτα.

«Οι φωτογραφίες από τον σταθμό μετεπιβίβασης Σταυρούπολης και προς το κέντρο της πόλης αναδεικνύουν τον προβληματισμό αλλά και τον φόβο των οδηγών και όλων όσων αναγκάζονται να μετακινούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς λόγω εργασίας αυτές τις ιδιαίτερα δύσκολες ημέρες της πανδημίας», καταγγέλει η ομάδα.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι οδηγοί, ενώ υπάρχουν κοντά στις δομές καταστήματα με όλα τα είδη πρώτης ανάγκης, οι μετανάστες ταξιδεύουν, χιλιόμετρα μακριά για να καταλήξουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, «προφανώς όχι για να προμηθευτούν αγαθά πρώτης ανάγκης».

«Κάτι πρέπει να γίνει προκειμένου και αυτοί οι άνθρωποι να ακολουθήσουν τους κανόνες «Μένουμε Σπίτι» που θα προστατεύσουν την δημόσια υγεία αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας που δίνει μάχη καθημερινά», καταλήγει η ομάδα.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Πηγή: voria.gr