Άναμμα χριστουγεννιάτικων δέντρων με συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Δέλτα


Άναμμα χριστουγεννιάτικων δέντρων με συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Δέλτα

Με πλήθος εκδηλώσεων θα υποδεχθούν οι Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Δέλτα τα φετινά Χριστούγεννα. Πρωταγωνιστές των εκδηλώσεων τα παιδιά, η μουσική και οι παραδοσιακοί χοροί, όπως το απαιτεί το πνεύμα των Χριστουγέννων. Η αρχή έγινε από τα Κύμινα, την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ενώ θα ολοκληρωθούν με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στα Διαβατά και στο Καλοχώρι στις 17 Δεκεμβρίου.

«Συνδυάζουμε την ανάγκη ψυχαγωγίας των δημοτών με την εθελοντική προσφορά υλικού για το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου μας. Είναι μέρες αγάπης, μέρες προσφοράς, όπως πρέπει να είναι όλες οι μέρες του χρόνου, και η ανθρωπιά μας επιβάλλει να σκεφτόμαστε τους αδύναμους συνανθρώπους μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθύμιος Φωτόπουλος.

Προκειμένου να ενισχυθεί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Δέλτα, καλούνται όλοι οι πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να φέρουν φάρμακα και υγειονομικό υλικό ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΝΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ.

Τα φάρμακα που χρειάζονται για το Κοινωνικό Φαρμακείο είναι αυτά που λαμβάνονται για χρόνιες παθήσεις όπως:

αρτηριακή υπέρταση

σακχαρώδης διαβήτης

δυσλιπιδαιμία (υψηλή χοληστερίνη και τριγλυκερίδια)

οστεοπώρωση

βρογχικό άσθμα

γαστροισοφαγική παλινδρόμηση

ρευματολογικά προβλήματα

καθώς και αντιπυρετικά, παυσίπονα, αντιβιοτικά, κρέμες δερματολογικές και φάρμακα γενικής χρήσης.

Ιδιαίτερη ανάγκη υπάρχει στα συγκεκριμένα φάρμακα: Salospir 100mg, Ranexa 375mg, Xarelto 20mg, Kepra 1000mg, Exelon 6mg, Orizal 20mg + 5mg, Inspra 50mg, Urezan, Accupron 20mg, Valpressor plus 160/25, Casodex 50, Coveran 10/10, Coversil 5mg, Lobivon Plus 5+12.5mg, Eucreas 50+1000, Norvasc 10mg, Duoplavin, Fisiotens 0.2

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, ώρα 17.00, Κύμινα, κεντρική πλατεία

Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία “ΠΑΙΔΙΚΑ ΟΝΕΙΡΑ” Αξιού πραγματοποιεί την καθιερωμένη του γιορτή για το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Στη γιορτή θα συμμετέχουν παιδικές χορωδίες των Δημοτικών Σχολείων Μαλγάρων και Κυμίνων ενώ τα Κάλαντα θα ψάλουν τα παιδιά του Συλλόγου Παιδικά Όνειρα. Από την εκδήλωση δεν θα λείπουν οι λιχουδιές μιας και οι σπουδαστές των τμημάτων Μαγειρικής των ΙΕΚ Κουφαλιών και Σίνδου θα ετοιμάσουν χριστουγεννιάτικα εδέσματα αλλά και φρέσκους λουκουμάδες που θα παρασκευάζονται επί τόπου! Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ με χειροποίητες δημιουργίες εθελοντριών. Το τμήμα μουσικής του Πνευματικού Συλλόγου Ν. Μαλγάρων θα ντύσει μουσικά την εκδήλωση υπό τις οδηγίες του Αναδίμη Κωνσταντίνου ενώ ο Άι Βασίλης θα μοιράσει δώρα και γλυκά στα παιδιά που θα στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δένδρο μέχρι τις 19.00 οπότε και θα γίνει η τελετή φωταγώγησής του.

Παρασκευή 9, Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ώρα 18.00, Σίνδος, αύλειος χώρος παλαιού Δημοτικού Σχολείου

Με τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων θα γιορτάσει η Σίνδος την έναρξη της Χριστουγεννιάτικης περιόδου. Την Παρασκευή το απόγευμα στις 18.00 τα παιδιά του 1ου και 4ου Νηπιαγωγείου θα φτιάξουν χριστουγεννιάτικες κάρτες ενώ τα παιδιά του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σίνδου θα ψάλλουν τα κάλαντα. Το παιδικό τμήμα του «Λαογραφικού Συλλόγου Σίνδου Ο Ρόδακας» θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ενώ οι αθλητικοί σύλλογοι «Αρμονία» και «Άτλας» θα παρουσιάσουν προγράμματα ρυθμικής γυμναστικής και μοντέρνου χορού.

Στις 18.30 ο Δήμαρχος Δέλτα θα φωταγωγήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Την Κυριακή Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Σίνδου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Και τις τρεις ημέρες θα πραγματοποιείται μπαζάρ με δημιουργίες των μαθητών των σχολείων της Σίνδου.

Σάββατο 10/12, ώρα 17.30, Χαλάστρα, κεντρική πλατεία

Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τη συμμετοχή του Συστήματος Προσκόπων Χαλάστρας θα πραγματοποιηθεί στη Χαλάστρα. Η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Χαλάστρας θα επενδύσει μουσικά την εκδήλωση ενώ η Χορωδία Γυμνασίου Χαλάστρας θα ψάλλει τα κάλαντα και άλλα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια για το άναμμα του δέντρου. Το κρασί και οι μεζέδες δεν θα λείψουν.

Κυριακή 11/12, ώρα 17.30, Ανατολικό, κεντρική πλατεία

Με ζωγραφική προσώπου, ξωτικά και ξυλοπόδαρους θα γιορτάσει το Ανατολικό την έλευση των Χριστουγέννων και το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιηθεί έκθεση χειροποίητων κατασκευών της Ομάδας Δημιουργικής Απασχόλησης του ΚΑΠΗ και μπαζάρ από τοπικούς χειροτέχνες, μέρος των εσόδων του οποίου θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό. Κι ενώ τα παιδιά θα παίζουν στο σπιτάκι του Άη Βασίλη, οι μεγάλοι θα απολαμβάνουν ζεστό κρασί, κουραμπιέδες και μελομακάρονα ενώ θα υπάρχει και περίπτερο με χειροποίητους λουκουμάδες.

Οι μαθητές των σχολείων και του νηπιαγωγείου του Ανατολικού, η χορωδία του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Ανατολικού, η χορωδία του Νίκου Πολύχρου καθώς και η Φιλαρμονική της Δημοτικής Κοινότητας θα ντύσουν μουσικά την εκδήλωση.

Παρασκευή 16/12, ώρα 18.00, Ν. Μάλγαρα

Η Χορωδία Δημοτικού σχολείου Μαλγάρων θα ψάλλει τα κάλαντα ενώ θα πραγματοποιηθεί μπαζάρ από Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, τα ΚΑΠΗ Ν. Μαλγάρων και άλλους χειροτέχνες της περιοχής.

Παρασκευή 16/12, ώρα 20.00, Πλατεία Ν. Μαγνησίας – Δημαρχείο

Η παιδική χορωδία του ωδείου της Σοφίας Παπαδοπούλου θα ψάλλει τα κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Συναυλία από μουσικό συγκρότημα. Το Σάββατο 17/12 το 2ο ΓΕΛ Εχεδώρου θα παρουσιάσει θεατρική παράσταση στο Θεατράκι της Ν. Μαγνησίας. Την Κυριακή το απόγευμα, επίσης στο Θεατράκι, οι μικροί μας φίλοι θα διασκεδάσουν με κουκλοθέατρο 17.30 και ο θίασος Burlesque θα παρουσιάσει θεατρική παράσταση.

Σάββατο 17/12, ώρα 18.00, Γυμνάσιο Διαβατών

Σε συνεργασία με το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Διαβατών Μαγνησίας θα πραγματοποιήσει μια όμορφη εκδήλωση με πλήθος παράλληλων δράσεων όπως ζωγραφική προσώπου και χριστουγεννιάτικες κατασκευές.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών και άλλων Προσφύγων Διαβατών «Το Φανάρι» και ο Σύλλογος Ποντίων Διαβατών «Αλέξανδρος Υψηλάντης» θα ψάλλουν τα κάλαντα ενώ ο αθλητικός όμιλος Άτλας θα πραγματοποιήσει γυμναστικές επιδείξεις.

Σάββατο 17/12, ώρα 19.30, Καλοχώρι

Η τελετή φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου συμπίπτει με τον εορτασμό στη μνήμη του Αγίου Μόδεστου προστάτη των κτηνοτρόφων που τιμάται στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό θα παρίσταται ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας ο οποίος θα χοροστατήσει στον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στην αίθουσα του Ιερού Ναού από την χορωδία και το παιδικό χορευτικό της ενορίας του Καλοχωρίου και άλλες εορταστικές δραστηριότητες.