Τρία νέα έργα οδοποιίας και υποδομών ύψους 1,4 εκατ. ευρώ στο Δήμο Δέλτα


Δημοπρατήθηκαν τρία νέα σημαντικά έργα οδοποιίας και υποδομών που πρόκειται να υλοποιηθούν στο Δήμο Δέλτα, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,4 εκατ. ευρώ, προς υλοποίηση δύο προγραμματικών συμβάσεων που έχει υπογράψει ο Δήμος Δέλτα με την Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και μιας μελέτης του Δήμου.

Η δήλωση του Δήμαρχου

«Προχωρούμε βήμα βήμα ξεπερνώντας δυσκολίες σε ένα δύσβατο δρόμο λόγω της οικονομικής κρίσης, προκειμένου να δώσουμε στους πολίτες του δήμου μας σημαντικά έργα τόσο για την καθημερινότητα όσο και μακροπρόθεσμα. Θέλω να ευχαριστήσω τις Υπηρεσίες του Δήμου μας, τον Περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου για τη συνεργασία» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ευθύμιος Φωτόπουλος.

 

Τι αφορούν τα έργα αυτά

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα εξής έργα:
Α. Το πρώτο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 520.000,00 €, αφορά ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού, μήκους περίπου 4 χιλιομέτρων, προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία, η οποία κρίνεται αναγκαστική και επείγουσα καθότι κινδυνεύει να καταστραφεί η υπόβαση της οδού.

Β. Το δεύτερο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 500.000,00 €, αφορά τη συντήρηση του οδικού δικτύου του Δήμου Δέλτα που περιλαμβάνει την αποκατάσταση φθορών – ζημιών, της αποσύνθεσης του οδοστρώματος, των παραμορφώσεων και στρεβλώσεων της επιφάνειας του οδοστρώματος που εντοπίζονται στο αστικό δίκτυο αρμοδιότητας του Δήμου Δέλτα καθώς και στο οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Κ-Μ και βρίσκεται εντός των ορίων του Δήμου Δέλτα.

Μεταξύ των τμημάτων που προβλέπεται να συντηρηθούν είναι τμήματα των οδών Κομνηνών στη Σίνδο, Γοργοποτάμου (στις γραμμές του τρένου πλησίον της Γ’ εισόδου της ΒΙΠΕΘ) και η γέφυρα του Γαλλικού Ποταμού στην παλαιά οδό Βεροίας στη Ν. Μαγνησία.

Γ. Το τρίτο έργο προϋπολογισμού 395.648,37 ευρώ (περιλαμβανομένου ΦΠΑ) αφορά κατασκευή έργων υποδομής και ανάπτυξης στην περιοχή της επέκτασης της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μαγνησίας.

 

Οι επεμβάσεις αυτές θα γίνουν σε ανώνυμες οδούς, που διέρχονται περιμετρικά ή εξυπηρετούν την πρόσβαση στα υπό ανέγερση 3ο Νηπιαγωγείο και 2ο Δημοτικό στη Ν. Μαγνησία και, μεταξύ άλλων, αφορούν δίκτυο αποχέτευσης ομβρίων υδάτων που θα εξασφαλίζει στην περιοχή την ασφαλή απορροή των όμβριων υδάτων, κρασπέδωση και πλακόστρωση πεζοδρομίων περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος και ασφαλτόστρωση του οδικού δικτύου της περιοχής.