Τεχνικές εργασίες από αύριο στον Κόμβο της Λαχαναγοράς


Έργα για έξι μήνες αρχίζουν από αύριο στη συμβολή του άξονα ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό, στο ύψος του ανισόπεδου κόμβου της Λαχαναγοράς (Κ16).

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα εκτελέσουν εργασίες σε μήκος 1.400 μέτρων. Πρόκειται για τεχνικά έργα για τη συλλογή και διάθεση των νερών της βροχής, που θα γίνουν και στην κεντρική νησίδα του δρόμου και στις λωρίδες επιβράδυνσης, μειώνοντας τη φέρουσα ικανότητα της εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης.

Επειδή θα μειωθεί το πλάτος της κεντρικής νησίδας, προκειμένου να δημιουργηθεί λωρίδα έκτακτης ανάγκης, θα γίνουν και εργασίες ανακατασκευής του οδοστρώματος, αλλά και εργασίες ηλεκτροφωτισμού.

Η εργολαβία θα γίνει σε τρεις φάσεις. Η πρώτη αφορά σε επεμβάσεις στην κεντρική νησίδα και στις λωρίδες επιβράδυνσης προς τις γέφυρες που οδηγούν στην εσωτερική περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης.

Στη δεύτερη φάση θα εκτραπεί ο κλάδος του ΠΑΘΕ προς Αθήνα, στο απέναντι ρεύμα κυκλοφορίας, οπότε θα μειωθούν οι λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ στην τρίτη φάση θα γίνει το ίδιο στην απέναντι κατεύθυνση, δηλαδή με εκτροπή του κλάδου του ΠΑΘΕ που οδηγεί στη Θεσσαλονίκη.

Έχουν ήδη ληφθεί οι σχετικές εγκρίσεις των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων από την ΑΔΜ-Θ και τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης για την ασφαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.

Παρακαλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί για την πιστή τήρηση της εργοταξιακής σήμανσης και για τον περιορισμό της ταχύτητας τόσο κατά την προσέγγιση όσο και κατά τη διέλευση στην περιοχή εκτέλεσης των εργασιών, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πηγή: voria.gr