Ανατολικό: Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 25/11


Ώρες 09:00-13:00.

Ο Π.Σ.Ανατολικού “ΒΑΛΜΑΔΑ”, σε συνεργασία με τον Ι.Ν.Αγίου Νικολάου διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία στην αίθουσα εκδηλώσεων της εκκλησίας.

Δίνουμε αίμα γιατί μας περισσεύει ΑΓΑΠΗ!!!
Ας είναι αυτό το σύνθημά μας και ας το διαδώσουμε!!!
Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχής ως σύλλογος, που όλα αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει φυσικά με τη συμμετοχή των εθελοντών αιμοδοτών να καλύπτουμε τις ανάγκες σε αίμα των συγχωριανών μας!!!
Σας περιμένουμε και αυτή τη φορά να δείξουμε έμπρακτα την ΑΓΑΠΗ μας στον συνανθρωπό μας!!!
Φέτος για πρώτη φορά ενημερώνουμε τους εθελοντές αιμοδότες για τη διαδικασία, προκειμένου να γίνουν όσοι φυσικά το επιθυμούν εθελοντές δότες μυελού των οστών!!!

Το πρωί του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα της εκκλησίας Αγίου Νικόλαου στο Ανατολικό, μαζί με την εθελοντική αιμοδοσία, θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνουμε εθελοντές δότες αιμοποιητικών κυττάρων (παλαιότερα γνωστό ως δοτής μυελού των οστών).
3 είναι τα απαραίτητα βήματα:
1)Διαβάζουμε τις προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος δοτής (π.χ. ηλικία από 18 έως 55 περίπου ,καλή γενική υγεία) και υποβάλουμε την αίτηση.
2)Δίνουμε επίχρισμα σάλιου.
3) Μας καταχωρούν στην νοσοκομειακή τράπεζα δεδομένων και περιμένουμε αν κάποτε μπορέσουμε να σώσουμε μια ζωή.
Επειδή ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι μπορούν να είναι αιμοδότες και εθελοντές δότες περιορίζεται αρκετά από ηλικιακούς παράγοντες αλλά και από τις παθήσεις και τη λήψη φάρμακων.
Είναι επιτακτική η ανάγκη να συμμετέχουν όσο γίνεται περισσότεροι σε αυτές τις εξαμηνιαίες δράσεις του πολιτιστικού συλλόγου και της ενορίας. Υπέροχοι άνθρωποι εν δράση,ακόμη και αν δεν είμαστε εμείς σε θέση να συμμετέχουμε ας παρακινήσουμε αυτούς που είναι σε θέση!!
Με εκτίμηση

O.Τσιτσούλη
Π.Σ.ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ “ΒΑΛΜΑΔΑ”